Εχασε το ματς, αλλά ΟΛΑ είναι με το μέρος του

Γιώργος Ζαΐρης12 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σήμερα από το Βέλγιο με ένα εις βάρος του 1-0. Αυτό το σκορ καλείται να ανατρέψει στην Τούμπα και είναι ξεκάθαρο πως με τα όσα είδαμε αλλά κυρίως με τα όσα ΔΕΝ είδαμε χθες από τον ΠΑΟΚ, μπορεί να πάρει αυτός την πρόκριση. Μια επιφανειακή προσέγγιση είναι πως και στην προηγούμενη φάση είχε χάσει το πρώτο ματς με 2-0 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά κατάφερε και έκανε το 5-1 στην Τούμπα. Αυτό όμως το προσπερνώ.

Γιατί λοιπόν πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση; Πρώτα απ΄ όλα γιατί δεν μετρά το... καταραμένο εκτός γκολ στις διοργανώσεις. Ακόμη και αν στραβώσει δηλαδή το ματς και είναι ισόπαλο, ο ΠΑΟΚ ψάχνει απλά ένα γκολ για να πάει το ματς στην παράταση.

Ελπίζω γιατί δεν φαντάζομαι πως την προσεχή Πέμπτη θα δω τον ίδιο ΠΑΟΚ και σε πρόσωπα και σε συνολική εμφάνιση. Γιατί όταν ένας μέτριος ΠΑΟΚ που μάλιστα δέχεται γκολ στα πρώτα λεπτά, καταφέρνει να κρατήσει στην χειρότερη περίπτωση αυτό το 1-0, τότε ναι έχει δικαίωμα να ελπίζει.

Ο ΠΑΟΚ χθες ναι κινδύνευσε αρκετές φορές να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο δεχόμενος και άλλα γκολ αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη. Ο Κοτάρσκι απέκρουσε το πέναλτι, φρόντισε νωρίτερα να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου και πάλι βοήθησαν. Κυρίως στο να υπάρχει μια ισορροπία και να μην κλειστεί η ομάδα πίσω. Ο Ντεσπόντοφ πιο επιδραστικός από τον Κωνσταντέλια, ο Σβαμπ έτρεξε και έκλεισε χώρους, πίεσε και ο Μπράντον Τόμας.

Το πιο σημαντικό είναι άλλο. Ντεσπόντοφ και Κουλιεράκης δεν δέχθηκαν κίτρινη και παίζουν την Πέμπτη. Στην Κλαμπ Μπριζ; Τρεις ΒΑΣΙΚΟΙ παίκτες συμπλήρωσαν κάρτες. Ο Τιάγκο, ο 22χρονος Βραζιλιάνος φορ, ο 23χρονος Ντε Κάιπερ, ο αριστερός μπακ και ο Μέχελε ο βασικός στόπερ της ομάδας!

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ματς το σαββατοκύριακο, μπορεί να αφοσιωθεί στο ματς της Πέμπτης όπου δεδομένα θα δούμε τον Οτο στο δεξί άκρο της άμυνας, θα δούμε τον Σβαμπ ξανά δίπλα στον Μεϊτέ και πιθανώς από την αρχή του αγώνα τον Ντεσπόντοφ. Σε μια καυτή και ασφαλή Τούμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.