Έχασε πολλά ο Άρης σε μια βδομάδα, κινδυνεύει να χάσει περισσότερα...

Δημήτρης Κανελλάκης20 Ιανουαρίου 2021

Έχασε πολλά μέσα σε μία εβδομάδα ο Άρης. Έχασε την ευκαιρία να νικήσει την ΑΕΚ και να της ξεφύγει με έξι βαθμούς στην βαθμολογία, παίρνοντας ένα πάρα πολύ καλό προβάδισμα στη μάχη για να είναι στην πρώτη τριάδα στη λήξη του πρωταθλήματος.

Αντ' αυτού, γνώρισε την ήττα και επέτρεψε στην ΑΕΚ να τον πιάσει στη βαθμολογία. Λίγες μέρες μετά, προχθές Κυριακή, είχε την ευκαιρία να νικήσει τον ΠΑΟ, να ντουμπλάρει τις νίκες του απέναντί στους «πράσινους», να τους αφήσει 11 πόντους πίσω και να «κλειδώσει» από τώρα την παρουσία του στην τετράδα.

Αντ' αυτού, γνώρισε την ήττα και ο ΠΑΟ μείωσε τη διαφορά στους πέντε, με συνέπεια να αισθάνεται τώρα ότι έχει πιθανότητες να κοντράρει τον Άρη και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης.

Είχε προηγηθεί, βέβαια, η ισοπαλία στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ, άλλο ένα αποτέλεσμα από αυτά του τελευταίου διαστήματος που απειλούν με... γκρέμισμα ό,τι καλού είχε πετύχει ο Άρης στον πρώτο γύρο αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Αυτή η περίοδος είναι ξεκάθαρα η χειρότερη για τον Άρη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Έχει χάσει την ενέργειά του, έχει ξεφύγει από τα στάνταρντς στα οποία βρισκόταν, του λείπει η φρεσκάδα, κάθε αδυναμία του, που το προηγούμενο διάστημα μπορεί και να την... έκρυβε, πλέον, την πληρώνει ακριβά.

Πληρώνει το τελευταίο διάστημα την έλλειψη φορ, πληρώνει την έλλειψη βάθους στον πάγκο και ποιοτικών εναλλακτικών λύσεων, πληρώνει τακτικές επιλογές που έως και πριν από λίγο καιρό δεν τον... πλήγωναν.

Κάνει... κοιλιά η ομάδα του Μάντζιου. Είναι βέβαιο αυτό. Όπως βέβαιο είναι ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ να τη διαχειριστεί. Φαίνεται ότι ο προπονητής του Άρη δεν το αποφασίζει να κάνει rotation, φοβούμενος μάλλον ότι θα μειωθεί σε τέτοιο βαθμό η δυναμική της ομάδας του που οι συνέπειες θα είναι άσχημες.

Τα απανωτά παιχνίδια -ακολουθεί και αγώνας για το κύπελλο Ελλάδας- έχουν λυγίσει τον Άρη και το θέμα είναι πώς θα βρει λύση σε αυτό το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, αφού, εκτός όλων των άλλων, δεν τον βοηθάει και το ντεφορμάρισμα παικτών του, ή ότι δεν έχουν βρει καθόλου τον καλό εαυτό τους κάποιοι παίκτες του, με κορυφαίο, ασφαλώς, παράδειγμα τον Ματέο Γκαρσία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.