Έχασε πολλά, έβαλε λίγα, αλλά πήρε δίκαια το τρίποντο ο ανώτερος ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Ιουνίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Παίχτηκε ποδόσφαιρο χθες στο Χαριλάου και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν είχαμε περιττά νεύρα, ούτε αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, ούτε συνεχείς διακοπές, ούτε “μπερδέματα” με τους διαιτητές. Και οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα, ανοιχτά και, τελικά, νίκησε η ανώτερη ποιοτικά και εκείνη που είχε κίνητρο. Ο ΠΑΟΚ έκανε επιβλητική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και θεμελίωσε την επικράτησή του με δύο γκολ, αφού πρώτα έχασε άλλα τρία. Ο Άρης είχε Κουέστα, είχε και διάθεση, αλλά όχι μεγαλύτερη από τον αντίπαλό του, που, από νταμπλούχος και αήττητος πρωταθλητής, είναι υποχρεωμένος να παλέψει μέχρι το τέλος για να βγει φέτος δεύτερος.

O ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να αρχίσει το ματς με ένα γκολ, αλλά ο Σφιντέρσκι απέτυχε να σκοράρει από την άσπρη βούλα κι έτσι το στρες, που, έτσι κι αλλιώς υπήρχε, έγινε πιο έντονο κι αυτό φάνηκε αμέσως μετά σε ένα άγαρμπο φάουλ του Μαουρίσιο στο κέντρο του γηπέδου, που του στοίχισε την κίτρινη κάρτα. Όταν, λίγο μετά, έκανε δεύτερη σωτήρια απόκρουση ο Κουέστα, στο τετ α τετ με τον Μπίσεσβαρ και τρίτη, στο δυνατό σουτ του Γιαννούλη, λογικό ήταν να αναρωτηθεί κανείς πώς θα βρει ο ΠΑΟΚ τρόπο να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο πρώτο 15λεπτο, είχε τέσσερις τελικές, αλλά η μπάλα δεν πήγε στα δίχτυα και μετά το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο, αφού ο Αρης ανέβηκε και άρχισε κι αυτός να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, χωρίς, πάντως, να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία, πέρα από το ωραίο συρτό σουτ του Γκάμα που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Το νέο χαμένο τετ α τετ, από τον Σφιντέρσκι, με ασίστ του… Πασχαλάκη, κατέγραψε την τέταρτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, οι παίκτες του οποίου είχαν ήδη αδικήσει κατάφωρα τους εαυτούς τους πριν συμπληρωθεί το 30λεπτο.

Τότε, όμως, “μίλησε” ο Βαρέλα, ‘γράφοντας” με κεφαλιά το 0-1, μετά την αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από τον Στοχ. Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που δικαιούταν και δόθηκε απάντηση στο ερώτημα πώς θα σκοράρει. Στο έδαφος δεν έβρισκε τον τρόπο, τον βρήκε, όμως, στον αέρα. Η αντίδραση του Άρη ήταν ένα ακόμη μακρινό σουτ του Γκάμα και ένα ωραίο φάουλ του Ματίγια που απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ωστόσο ο Σφιντέρσκι πήρε την εκδίκησή του, στην τρίτη στιγμή του στο ματς, πετυχαίνοντας το 0-2, με συρτό πλασέ, μετά από έξυπνη κάθετη ασίστ του Μπίσεσβαρ. Καιρός ήταν να έρθει και ένα γκολ από το έδαφος.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει πετύχει ουσιαστικά τον στόχο του και τον Αρη χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και κύλησε χωρίς πολλές και έντονες συγκινήσεις. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, μείωσε την πίεσή του και άφησε περισσότερο χώρο στον Άρη, που προσπάθησε να μειώσει χωρίς πάντως να βγάλει τη μεγάλη φάση. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να σκοράρει με την κεφαλιά του Μάτος, το κοντινό σουτ του Σφιντέρσκι και μια στριφτή κεφαλιά του Πολωνού, καθώς πατούσε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, όντας επικίνδυνος στις δικές του επιθέσεις.

ΥΓ. Κακά τα ψέματα, δίκιο είχε ο Στοχ να διαμαρτύρεται. Κάτι θα είχε προσφέρει αν έπαιζε περισσότερο. Ναι, μεγάλωσε, δεν έχει τις ίδιες δυνάμεις, αλλά το τόπι δεν ξεχνιέται.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.