Τον «πνίγει» η αφλογιστία, κινδυνεύει να χάσει την εξάδα

Γιώργος Στράντζαλης16 Ιανουαρίου 2022

Με τρομερό πρόβλημα στο γκολ αλλά χθες και στη δημιουργία, ο Αρης έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, χάνοντας εκ νέου σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά του να βρεθεί στα play off του Πρωταθλήματος και εκεί να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη. 

Το ισόπαλο αποτέλεσμα σαφώς ικανοποιεί τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά στον βαθμό δυσκολίας που είχε η χθεσινή αναμέτρηση και με καλά στημένη την αμυντική τους λειτουργία κατάφεραν να μην χάσουν. 

Θα μπορούσαν βέβαια να είχαν πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, αν στο τέλος ο Σίνιεβιτς δεν αστοχούσε από θέση τετ α τετ. Το ίδιο ισχύει και για τον Αρη, στην τρομερή ευκαιρία που έχασε στο 93’ με τον Βέρχουλστ να κρατάει το μηδέν. Ενα αποτέλεσμα που βάσει εικόνας του αγώνα είναι δίκαιο.

Ο Απόλλων επένδυσε στη δύναμη

Οπως κύλησε το α’ ημίχρονο πήγε ακριβώς εκεί που το ήθελε ο Απόλλων. Επενδύοντας κυρίως στη δύναμη δεν επέστρεψε στον Αρη να βγάλει συνδυαστικό ποδόσφαιρο, να πατήσει κάτω την μπάλα και να φτάσει με προϋποθέσεις στην περιοχή. 

Ηταν τρομερά φλύαρος και αρκετά υποτονικός στο παιχνίδι του, δίχως δημιουργία καθώς ο Μπερτόγλιο δεν ανταποκρίθηκε, ενώ οι Γκάμα και Ματέο Γκαρσία χάθηκαν στα “ντουμπλαρίσματα”. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν δημιουργία καθώς μια κεφαλιά του Σλίβκα στο 16’ έγινε υπό εξαιρετικά δύσκολες προϋποθέσεις κι έτσι τα πρώτα 30 λεπτά πέρασαν χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Το πρώτο ημίχρονο γενικώς κύλησε χωρίς ευκαιρίες και η σημαντικότερη που καταγράφηκε ήταν αυτή στο 36’, όταν ο Ντεντάκης έβαλε σωτήρια το πόδι του και απέτρεψε το γκολ της ομάδας του στο σουτ του Μπρούνο Γκάμα κι έπειτα από εξαιρετική συνεργασία τριών παικτών.

 Στο 38’ ο διαιτητής Καραντώνης και ο VAR έκριναν ότι δεν υπήρχε παράβαση σε σύγκρουση του Βέρχουλστ με τον Γκάνεα. Γενικώς ο Αρης πήρε τα ηνία του αγώνα στα τελευταία 15 λεπτά αλλά στις περισσότερες προσπάθειές του ήταν κουραστικά φλύαρος, έψαξε το κάτι παραπάνω και δεν έφτασε στο σημείο τελικών προσπαθειών.

Έγινε πιο επιθετικός, αλλά ήταν και πάλι ανούσιος

Στο β΄ ημίχρονο οι δύο ομάδες έβγαλαν περισσότερη ενέργεια. Με την είσοδο του Μαρτίνες ο Απόλλων έψαξε περισσότερη δημιουργία, ενώ ο Αρης συνέχισε να έχει μεν την υπεροχή αλλά να είναι ανούσιος στην τελική προσπάθεια. 

Στο 48’ ορθώς ακυρώθηκε το γκολ του Ιωαννίδη, καθώς ο έμπειρος επιθετικός ήταν οφ σάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στο 54’ ο Κουέστα επενέβη σωτήρια στο τετ α τετ του Μπαξεβανίδη. Στα μισά του ημιχρόνου ο Αρης ανέβασε ψηλά τις γραμμές του και ο Άκης Μάντζιος, έχοντας παράπονα από την απόδοση των κεντρικών του χαφ (Σάσα-Ματίγια) τους άλλαξε με τους Ντιαγέ-Τζέγκο αναζητώντας περισσότερη δημιουργία, ενώ η είσοδος του Λόπεθ λίγο αργότερα έγινε στην προοπτική να “γεμίσει” η αντίπαλη περιοχή. 

Παρά το ρίσκο που πήρε, ο Αρης δεν είχε δημιουργία στην επίθεση καθώς η πιο ουσιαστική απειλή του του ήταν στο 79’ από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα.

Ό,τι δεν είχαμε δει σε ολόκληρο το 90άλεπτο, το είδαμε στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων. Στο 90’ ο Φαν Λα Πάρα έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια αλλά το τελείωμά του ήταν κακό και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα, ενώ η μεγαλύτερη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σίγκνιεβιτς βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα αλλά έπιασε αέρα σε μια φάση όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επαφή Μπράμπετς με τον επιθετικό του Απόλλωνα. 

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Χαΐροβιτς δεν έκανε επαφή με την μπάλα (μετά από σέντρα του Σούντγκρεν). Ο Βέρχουλστ έσωσε τον Απόλλωνα στο 93’ μετά από κεφαλιά του Μπράμπετς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.