Έχασαν την μπάλα και την ψυχραιμία τους, ανάγκη να επέμβει κατεπειγόντως ο Ιβάν

Δημήτρης Μπούζας11 Μαρτίου 2021

Η χθεσινή επικαιρότητα σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική και ως ένα σημείο και επώδυνη.

Εύστοχο το πρωτοσέλιδο της «Metrosport», που χαρακτηρίζει ΓΡΙΦΟ την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και εξόχως σημαντικές θεωρούνται οι πληροφορίες και οι απόψεις που διακινήθηκαν από τους ρεπόρτερ και τους αρθρογράφους της εφημερίδας. Το ίδιο σημαντική κρίνεται για την ενημέρωση των ανησυχούντων δικαιολογημένα φίλων του ΠΑΟΚ, η πληροφόρηση και η θέση που πήραν ραδιοφωνικοί παραγωγοί του «Metropolis 95,5» οι οποίοι δεν δίστασαν να βάλουν το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε ονόματα. Περιοριζόμαστε στην ουσία του συγκεκριμένου θέματος. Και αυτή η ουσία δεν είναι άλλη, από μια πληρέστατη, αχειραγώγητη και θαρραλέα προσέγγιση της υποβόσκουσας ΠΑΟΚτσήδικης κρίσης. Μάθαμε λοιπόν επιπρόσθετα και κάποια πράγματα που μας ήταν τελείως άγνωστα. Και τα οποία είναι αλήθεια πως μας αιφνιδίασαν και μας προκάλεσαν έκπληξη. Το ένα αφορούσε τον όρο του συμβολαίου του Γερμανού πρώην τεχνικού διευθυντή, που του εξασφάλιζε ειδικό πριμ σε περίπτωση συρρίκνωσης του μπάτζετ. Κάτι δηλαδή που του επέτρεπε να προχωρήσει λελογισμένα σε κάτι τέτοιο, χωρίς βέβαια να επιδοθεί σε ένα ελεεινό «πλιάτσικο» όπως ο ίδιος το εξέλαβε και τελικά το μετέτρεψε.

Το ολόλαμπρο και ποιοτικό ρόστερ των νταμπλούχων κατακρεουργήθηκε από τον απίστευτο αυτόν τύπο. Ο οποίος σημειωτέον την κοπάνησε ζητώντας να εργαστεί σε μια ομάδα β΄ κατηγορίας που έχει μάλιστα αρνητικές προοπτικές να πέσει στην γ΄κατηγορία. Τόσο επιτυχημένος! Το δεύτερο αναφέρεται στο κόστος λειτουργίας της ΠΑΕ. Το οποίο ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ναι, καλά το διαβάζετε. Όσο δηλαδή το μπάτζετ μιας ομάδας της Σούπερ Λίγκα. Πάμε όμως στα τρέχοντα. Αυτή τη στιγμή ο «όλος οργανισμός ΠΑΟΚ» βρίσκεται μπροστά στο κίνδυνο να μπει σε μια μεγάλη κρίση.

Δίπλα στην προβληματική αγωνιστική εικόνα, προστίθενται και τρία εξωαγωνιστικά γεγονότα (κοπάνα τεχνικού διευθυντή, επίθεση σε Πασχαλάκηκαι ανεμπόδιστη προπαγάνδα που παρουσιάζει τον ΠΑΟΚ ευνοούμενο στο ντέρμπι, ενώ αποδεδειγμένα είναι ο αδικημένος). Τα οποία δείχνουν ολοκάθαρα ότι εκεί στην Μικράς Ασίας έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και να διαχειριστούν και τα πλέον απλά και προβλέψιμα. Κάτι που έχει σοβαρό αντίκτυπο στη γενική ψυχολογία της ασπρόμαυρης οικογένειας και ιδιαίτερα στην ποδοσφαιρική ομάδα που έχει μπροστά της ακόμη ανοιχτό το δρόμο για τους δύο στόχους της.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο στεκόμαστε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Metrosport» και τη λύση που προτείνει για τον γρίφο. Σαφέστατα προσυπογράφουμε και συμφωνούμε για τη λύση που προτείνεται, προσθέτοντας απλά ότι αυτή η παρέμβαση, αντίδραση του Ιβάν που προτείνεται θα πρέπει να γίνει άμεσα και καταλυτικά. Οι στόχοι όπως προαναφέραμε παραμένουν. Η ψυχολογία αναμφίβολα είναι πεσμένη. Τα πλέι οφ αρχίζουν. Ακολουθεί το κύπελλο. Ο χρόνος είναι λίγος. Αλήθεια πως και τι μπορεί να αλλάξει από εδώ και πέρα σε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα; Κατά την προσωπική μας άποψη υπάρχει λύση και θεωρείται εφικτή.

Αυτή δεν είναι άλλη από την αστραπιαία – αν γίνεται – παρέμβαση του Ιβάνο οποίος έχει την δύναμη και σίγουρα θα βρει και τον τρόπο, αν όχι να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, να πετύχει τουλάχιστον ένα φρένο και με κάποιες αποφασιστικές κινήσεις, να ξαναβάλει το τρένο στις γραμμές του. Άμεση προτεραιότητα να ηρεμήσουν τα πράγματα, να ανακτηθεί η ψυχολογία, να δοθεί η σπουδαιότητα στα κίνητρα που απομένουν και από εκεί και πέρα και σε κατάλληλη ώρα όλα τα υπόλοιπα, που θα οδηγήσουν όπως ελπίζουμε σε εντυπωσιακές και ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

ΥΓ: Η επίσκεψη στον αρχιδιαιτητή που επεδίωξε και είχε ο κολλητός του Βαγγέλη σε τι αποσκοπούσε; Σε απλή γνωριμία ή στο να τον ευχαριστήσει γιατί η ομάδα του μάλλον ήταν ευνοημένη και όχι αδικημένη όπως ήθελε να περάσει προς τα έξω ο πολυπράγμονας παράγοντας; Δεν περίμενε μια μέρα ακόμη για να ακούσει την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων από τον κύριο Κλάτενμπεργκ; Αλήθεια πως αισθάνεται μετά την επιβεβαίωση από τον Εγγλέζο ότι η αντίπαλη ομάδα ήταν αυτή που αδικήθηκε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.