#Eat the rich: Φάτε τους πλούσιους

Αλέξανδρος Τσίγγος29 Ιανουαρίου 2021

Το «Business Insider» με άρθρο του αποκαλύπτει την τεράστια μεταφορά πλούτου, που αυτή την εποχή συμβαίνει όχι για πρώτη φορά, αλλά σε τέτοιο βαθμό στον πλανήτη!

3.9 τρις τα κέρδη των πλούσιων, 3.7 τρις οι απώλειες των εργαζόμενων.

Προφανώς τα 200 δις που λείπουν είναι το ποσό που έχουν εισπράξει σε μίζες όλος ο μηχανισμός που έχει επιβάλει το καθολικό lockdown. ΠΟΥ, ΕΕ, κλπ κάτω από συμφωνίες συμβουλευτικών υπηρεσιών, lobby, ιατρικές μονογραφίες κλπ.

Πολλοί Έλληνες δε γνωρίζουν ότι η μίζα στις συμφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης και εταιρειών, για παράδειγμα για τα εξοπλιστικά, είναι νόμιμες 5% έως 9%. Κι όσες δεν είναι, κάτω από το τραπέζι. Τον τρόπο τον ξέρουν.

Την ώρα λοιπόν που ο Νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος Leon Cooperman δηλώνει:

«Κάθονται στο σπίτι τους και δεν έχουν να κάνουνε καμιά δουλειά και επιτίθενται στους πλούσιους. Αυτό είναι απαράδεκτο.»

Και ο λόγος που 2.000.000 μικροεπνδυτές κατέβασαν τα σώβρακα των γνωστών hedge funds, αυτών που στα κανάλια, στα δελτία ειδήσεων, τα ονομάζουν «Οι Αγορές». Κι οι κυρίαρχοι του παιγνιδιού, επειδή δε τους άρεσε που οι καθημερινοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο που τόσα χρόνια χρησιμοποιούν οι ίδιοι για την εξαθλίωση, μαζών, κοινωνιών, Κρατών όπως το δικό μας, αντέδρασαν. Έκοψαν την πρόσβαση στη δυνατότητα της αγοροπωλησίας των συγκεκριμένων μετοχών (GME, ACM, Kross)

Διαδηλωτές έξω από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδηλώνουν με σύνθημα «Φάτε τους Πλούσιους».

Αφού τους έκλεψαν τις εκλογές, νομοθετούν με προεδρικά διατάγματα παράφρονες οδηγίες, που στερούν την εργασία σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στέλνοντας τους στην ανεργία, εισάγουν νέα ήθη. Οι εγχειρισμένοι πρώην άνδρες και νυν γυναίκες, να υπηρετούν στον στρατό και να αγωνίζονται ως γυναίκες στις γυναικείες ομάδες και αθλήματα και οδηγούνται σε ένα νέο κίνημα ριζοσπαστισμού, που οι Ελίτ μέσα από τα ΜΜΕ και τους εξαγορασμένους γερουσιαστές, τους ονομάζουν Τρομοκράτες. Προεδρικά διατάγματα, που στην πραγματικότητα κάθε πατριώτη τον κάνουν τρομοκράτη και την μισή Αμερική να στριμώχνεται στην γωνία μιας απίστευτης Σταλινικού τύπου πολιτικής με το ρούχο να γράφει «Δημοκρατία». Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται ότι η κυρία Yellen η υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Biden, από τις ομιλίες της στην Wall Street, έλαβε τα τελευταία χρόνια 7.000.000 δολάρια και η κυρία Pelosi, η πρόεδρος του Κογκρέσου, γνωρίζοντας ότι ο κύριος Biden θα διοχετεύσει 33 δις δολάρια στην «Πράσινη Ενέργεια», αγόρασε μετοχές της Tesla.

Και ο πόλεμος ανάμεσα στους λίγους βαθύπλουτους και στους εκατομμύρια εξαθλιωμένους βαθαίνει! Οι κοινωνικές συγκρούσεις από τους καταπιεσμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους απέναντι στις αυθαιρεσίες, όλο και θα εντείνεται, όσο ο ορίζοντας της πείνας φτάνει πιο κοντά μας.

Το τοπίο αγριεύει σε όλο τον κόσμο με διαδηλώσεις στην Ολλανδία και Γαλλία. Μόνο εδώ στην Ελλάδα δεχόμαστε την ελληνική κυβέρνηση να ψεύδεται ότι οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Την ώρα που τα δήλωνε αυτά ο υπ. ΠΡΟΠΟ κύριος Χρυσοχοΐδης, στο άλλο κανάλι την ώρα που έδινε συνέντευξη ο πρόεδρος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, κύριος Βατόπουλος, αιφνιδιασμένος από την ερώτηση των δημοσιογράφων αν αληθεύει κάτι τέτοιο να λέει ότι δεν έχει ιδέα.

Τα άρθρα στον διεθνή τύπο είναι αναρίθμητα για την αυταρχοποίηση των κυβερνητικών πολιτικών και είναι πασιφανές ότι και εδώ στην Ελλάδα βιώνουμε ακριβώς το ίδιο. Άλλωστε το σενάριο της πανδημίας που εξέδωσε το ίδρυμα Ροκφέλερ το 2010, περιγράφει ακριβώς αυτές τις αλληλουχίες των γεγονότων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.