Έξι ματς για πολλή ενέργεια και με μεγάλη κρισιμότητα, έξι ματς που ζητούν σοφή διαχείριση από τον Λουτσέσκου

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Οκτωβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Πράγματι είναι πολύ δύσκολη και κρίσιμη η εξάδα αγώνων που περιμένει τον ΠΑΟΚ. Αφ' ενός θα κριθεί ως ένα μεγάλο βαθμό η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ, αφ' ετέρου θα δοθεί η ευκαιρία να εδραιωθεί η ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας και να αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. 

Οι δύο αγώνες με την Κοπεγχάγη, που δεν είναι κάποια τυχαία ομάδα, απαιτούν πολλή ενέργεια. Τόση που είναι να αναρωτιέται κανείς μήπως αφαιρέσει δυνάμεις και φρεσκάδα από την προσπάθεια στους αγώνες του Πρωταθλήματος. Δικαιολογημένα, γιατί και οι αγώνες του Πρωταθλήματος με Βόλο, Ολυμπιακό, Απόλλωνα και Παναθηναϊκό μόνο εύκολοι δεν είναι, ιδιαίτερα τα δύο εκτός έδρας ντέρμπι. 

Σε τέτοιες καταστάσεις, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του προπονητή ως προς τη διαχείριση των παικτών και το ροτέισον. Να πάει σε όλα τα ματς με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα είναι αδύνατο και δεν θα ήταν και ωφέλιμο. Αρα σε κάθε αγώνα πρέπει να επιλέγει ενδεκάδα, έχοντας στον νου και τις ανάγκες του επόμενου. Και πάντα πρέπει αυτή η ενδεκάδα να είναι ικανή να νικήσει τον αντίπαλο, καθότι βαθμολογικές απώλειες δεν επιτρέπονται σε κανένα ματς. 

Το ευχάριστο είναι ότι χάρη στη διακοπή δόθηκε η ευκαιρία στους περισσότερους παίκτες να φρεσκαριστούν και σε άλλους να επανέλθουν δριμύτεροι μετά τους τραυματισμούς τους. Θα δούμε, λοιπόν, σίγουρα έναν ΠΑΟΚ ανανεωμένο και ενισχυμένο, με λιγότερα προβλήματα απουσιών και θα περιμένουμε να φανεί και αγωνιστικά βελτιωμένος, για να βαδίσει εκ του ασφαλούς από νίκη σε νίκη, ή έστω σε ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Κοπεγχάγη εκτός έδρας. 

Γιατί, εδώ που τα λέμε, μόνο σ' αυτά τα ματς δεν θα μιλάμε για οδυνηρές απώλειες σε περίπτωση ισοπαλίας. Το δόγμα του Λουτσέσκου είναι ξεκάθαρο και γνωστό σε όλους: Δεν θέλω να χάσω και προσπαθώ με ένταση να πάρω τη νίκη. Κι αν ο ΠΑΟΚ αποφύγει τα ατομικά λάθη στην άμυνα και βρει τρόπο να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει και την εικόνα του. Εκείνη, που, παρά τις νίκες, δεν άρεσε στα περισσότερα ματς, με συνέπεια να δημιουργείται η εύλογη αμφιβολία αν μ' αυτή την εικόνα μπορεί μονίμως να βαδίζει στον δρόμο των επιτυχιών. Κοντός ψαλμός αλληλούια. 

Το αυριανό (17/10) παιχνίδι με τον Βόλο θα μας δώσει το πρώτο δείγμα γραφής μετά τη διακοπή. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, γιατί ο αντίπαλος έχει δείξει τα δόντια του και είδαμε ότι είναι κοφτερά. Πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, με συνοχή και με ταλαντούχους παίκτες, είναι νομίζω ικανή να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο στο Πρωτάθλημα και σε οποιαδήποτε έδρα. 

Περιμένω παρ' όλα αυτά, έναν ΠΑΟΚ επιβλητικό, που θα πάρει τη νίκη χωρίς να... γανιάσει πάλι τους οπαδούς του και θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης και το Καραισκάκη για να παίξει δύο σημαντικούς «τελικούς».

ΥΓ. Κι αν το σκορ γίνει 3-0, ή 4-0, όχι μόνο αύριο αλλά και σε κάθε αγώνα, καλό θα ήταν πιστεύω να μπαίνουν αλλαγές οι Έλληνες πιτσιρικάδες που υπάρχουν στην ομάδα. Μόνο με τις προπονήσεις δεν πρόκειται να ωριμάσουν και να βελτιωθούν.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.