Ε-Ξ-Α-Ψ-Η

Γιώργος Καστάνης23 Μαΐου 2021

Ένα ακόμη «παλικαρίσιο» Κύπελλο, κέρδισε πανάξια ο ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό στάδιο, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Το τέταρτο την τελευταία πενταετία. Ένα τρόπαιο που κατακτήθηκε από την αυταπάρνηση που έδειξαν οι παίκτες σε όλη την διάρκεια του αγώνα, από την πίστη τους για την νίκη και εν τέλει απο την πλήρη δικαίωση της προσπάθειας που έκαναν.

Εξαψη βιώνει από χθες το βράδυ ο ΠΑΟΚ. Μία άκρως ποδοσφαιρική έξαψη με στιχουργούς τους Βιεϊρίνια, Πασχαλάκη, Αντρίγια, Σβαμπ και ερμηνευτή – εκτελεστή τον Τσέχο Κρμέντσικ. Ο Τσέχος χτύπησε στην τρίτη και φαρμακερή προσπάθειά του, αφού αξιοποίησε με ιδανικό τρόπο την μαγική μπαλιά του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ηταν ένα χρυσό γκολ, που χάρισε στον ΠΑΟΚ το βαρύτιμο τρόπαιο, σε μία πολύ δύσκολη σεζόν, με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας, διαφοροποίηση του ρόστερ, αλλαγή της τεχνική ηγεσίας. Αυτό το μέταλλο του ΠΑΟΚ, αυτό το DNA του νικητή που έχει «χτίσει» τα τελευταία χρόνια, απλά δείχνει πως θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι το 8ο Κύπελλο στην ιστορία του ΠΑΟΚ, στους 21 τελικούς που συμμετείχε η ομάδα, είναι συνολικά ο 11ος τίτλος, μαζί με τα τρία πρωταθλήματα και δικαίως πανηγυρίστηκε απο άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκεφθείτε κατι πολύ απλό: Όταν ο ΠΑΟΚ κατορθώνει και κατακτά ένα τιτλο, σε μία αποδεδειγμένα πολύ δύσκολη χρονιά, δείχνει και την τεράστια δυναμική που έχει.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος του τελικού, ο ΠΑΟΚ ηταν καλύτερος στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου και δίκαια προηγήθηκε. Είχε ένα κακό 20λεπτο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όμως κατάφερε να ισορροπήσει, έχασε δύο κλασικές, ανεπανάληπτες ευκαιρίες με τον Κρμέντσικ και ο Τσέχος, στην Τρίτη και φαρμακερή όπως αποδείχθηκε δεν χαρίστηκε. Εκτέλεσε τον Σα και έστειλε στα «ουράνια» εκατοντάδες χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες. Αυτό το Κύπελλο είναι αφιερωμένο στον κόσμο του ΠΑΟΚ και στον Ιβάν Σαββίδη που είδε τις προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας, να δικαιώνονται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.