Δύσκολη, πολύ δύσκολη η αποστολή του «Τσε»!

Αρις Νικολάκης24 Νοεμβρίου 2020

Το λέτε: Ψυχή και χαρακτήρα, με την ευχάριστη κατάληξη.. Το λέτε κι αδυναμία, με το δυσάρεστο ξεκίνημα.. Περί κατανάλωσης για… ζέσταμα ενός ολόκληρου ημιχρόνου ο λόγος. Για να πάρει μπροστά η μηχανή του «δικέφαλου». Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως συμβαίνει συχνά.

Η ευχάριστη κατάληξη του δυσάρεστου ξεκινήματος του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον ΠΑΣ ή της δυσάρεστης εξέλιξης (και πάλι με ευχάριστη κατάληξη) όπως στον αγώνα με τον Παναιτωλικό… Οφείλεται και στο συνεχές ανακάτεμα της τράπουλας από τον Πάμπλο Γκαρσία. Αυτό το ανακάτεμα εξ αρχής της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι αιτία για … ναυτία η οποία πιάνει τον «δικέφαλο». Με μία διαφορά. Μέχρι τον – ευχής έργον του κόσμου του ΠΑΟΚ – ερχομό του «Τσε» ήταν δυσάρεστη κι η κατάληξη του αγώνα.

Το διαρκές ανακάτεμα αποδίδεται και στα αλλεπάλληλα πλήγματα από απουσίες, οφείλεται και στην ανάγκη του ΠΑΟΚ να τρέχει με δυο ταχύτητες. Η μία αφορά την διαμόρφωση βάσης κι η άλλη την παραγωγή έργου. Δεν είχε χρονικά περιθώρια να διαμορφώσει βάση και μετά να παράγει έργο. Τα κάνει ταυτόχρονα. Κι είναι ηλίου φαεινότερη η… παρενέργεια από της κίνησης με δυο ταχύτητες.

Ίσως, θα πρέπει να αποδίδεται – έστω μερικώς - και στην (επιτέλους…) αλλαγή σχηματισμού… Αλλαγή (ευτυχώς…) λειτουργίας αγωνιστικής του ΠΑΟΚ. Απαραίτητη μετά τις εμμονές σε σχηματισμό ο οποίος κόστισε και τον αποκλεισμό (ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν στο κατώφλι του) από το Τσάμπιονς Λιγκ και βαθμούς εντός κι εκτός συνόρων. Τούτο φαίνεται κυρίως στην άμυνα. Εκεί όπου πέρα από τα ατομικά λάθη (κι αυτά τα πλήρωσε πανάκριβα ο ΠΑΟΚ) καταγράφονται κι ομαδικά. Το 0-1 του ΠΑΣ την Κυριακή στην Τούμπα, για παράδειγμα. Έκανε λάθος ο Ροντρίγκο Σόουζα. Λάθεψε και σύμπασα η αμυντική τακτική του ΠΑΟΚ!

Δεν είναι εύκολη υπόθεση η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από μία περίοδο αγωνιστικής αναταραχής. Με εμμονές μάλιστα, σε διαφορετικό αποτέλεσμα αλλά με την ίδια διαδικασία αγωνιστικής αναταραχής.

Ως εκ τούτων ο Πάμπλο Γκαρσία – δίχως να αποτελεί από μόνος του… πανάκεια για τον ΠΑΟΚ – επιχειρεί, να κατορθώσει (επειδή τελικά, περί κατορθώματος θα πρόκειται)… Και βάση ομάδας να διαμορφώσει κι ισχύ να αποδώσει. Δύσκολη, πολλή δύσκολη αποστολή!

Και δεν είναι σύμπτωση η δικαίωση των αλλαγών του «Τσε». Με τη ανάδειξη σκόρερ – λυτρωτών από τις αλλαγές του. Εξάλλου, μη λησμονείτε πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Δεν είναι όμως… Πάπας ο Πάμπλο Γκαρσία. Δεν έχει το αλάθητο όταν επιχειρεί μία ιδιάζουσα και πολλή δύσκολη αποστολή. Στηρίζει ορθά, ορθότατα τους παίκτες του. Σημασία έχει να τον στηρίζουν αγωνιστικά κι αυτοί! Επί του παρόντος αν και σφόδρα επιθυμούν, δεν τον βοηθούν ακόμη όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως…

Δεν είναι κακό να κάνει λάθη επιλογών. Λάθη δεν κάνει όποιος γενικά, δεν επιχειρεί. Δε λειτουργεί. Δεν παράγει! Δεν ψάχνεται και δη υπό αντίξοες συνθήκες όπως οι επικρατούσες για τον ΠΑΟΚ μετά το αδιέξοδο το οποίο οδηγήθηκε. Δεν είναι κακό..

Κακό είναι… Κακό; Χείριστο είναι, να μην διορθώνει τα λάθη του! Κι ο Πάμπλο Γκαρσία αποδεικνύεται (ενεστώτας ο χρόνος του ρήματος) εξαιρετικός διαχειριστής λαθών. Προς μέγιστο όφελος του ΠΑΟΚ…

ΥΓ 1 : Τα λέμε, τα λένε… Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν! Για τους 1000+ νεκρούς από την μάστιγα του Κορωνοϊού φταίμε όλοι. Ήτοι, Πολιτεία και πολίτες…

ΥΓ 2 : Είναι αλήθεια το… πιστολίδι το οποίο πέφτει στα πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων προστασίας από την κατάρα τού Κορωνοϊού; Λέγεται πως έχει καταβληθεί μόλις το 20% εξ αυτών. Για το υπόλοιπο; Πέφτουν βροχή οι ενστάσεις και το… πιστολίδι! Πολιτεία ακούς;

ΥΓ 3 : Οι πολίτες το ‘χουν τούμπανο κι η Πολιτεία καμάρι! Οργανώνονται ξέφρενα πάρτι σε περίοδο καραντίνας. Τσακώνουν στα πράσα τους επικίνδυνα απαράδεκτους. Ξεμπροστιάζονται. Και μετά; Με τον παρά τους και την κυρά τους οι ωχαδερφιστές. Πάνε γι’ άλλα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.