«Δύσκολη η διαχείριση παικτών με κορωνοϊό, επαγγελματίας ο Γκάμα»

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 κα την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σάκης Παντελίδης.

Ο πρώην γυμναστής του Άρη επί Σάββα Παντελίδη μίλησε για τη διαχείριση ποδοσφαιριστών που έχουν διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Μπρούνο Γκάμα λέγοντας πως πρόκειται για άριστο επαγγελματία και πως ο Άρης έκανε σωστή επιλογή να τον διατηρήσει στο ρόστερ του.

Μεταξύ άλλων, ο Σάκης Παντελίδης δήλωσε: 

Πως διαχειρίζεται ένας παίκτης με κορωνοϊό: «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είναι πολύ δύσκολο οι υπεύθυνοι να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις στον παγκόσμιο αθλητισμό. Είναι κάτι διαφορετικό από μια απλή αποχή λόγω τραυματισμού. Είναι μια κατάσταση που ο αθλητής περιορίζεται στο σπίτι του, τις πρώτες μέρες που νοσεί είναι αδύνατον να ασκηθεί. Περνώντας τα συμπτώματα πρέπει να επανέλθει σταδιακά. Βλέπουμε πολλούς παίκτες να πιέζονται να επανέλθουν νωρίτερα από το φυσιολογικό και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πολλούς τραυματισμούς. Ήταν ελλιπής η προετοιμασία από μεγάλη αποχή των αθλητών. Θα προβληματίζει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Πότε έρχεται στο 100% ποδοσφαιριστής: «Πρέπει να συντρέχουν πολλές προϋποθέσεις. Ένας που συμμετέχει κανονικά σε όλα τα παιχνίδια μπορεί να το κάνει. Η αποχή μειώνει πολλές παραμέτρους φυσικής κατάστασης και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και προσοχή. Με στενοχωρεί η κατάσταση στις ομάδες με τους τραυματισμούς.

Είναι δεδομένο ότι η προπόνηση σε σχέση με το παιχνίδι έχει πολύ μικρότερη ένταση. Δε θα φτάσεις ποτέ την ένταση ενός αγώνα στην προπόνηση. Προπονείσαι μια εβδομάδα για ένα ματς. Συσσωρεύεται η κούραση και ενώ στην προπόνηση φαίνεται εντάξει ένας παίκτης, στο παιχνίδι βγαίνει η κούραση. Προσπαθείς να φτάσεις στα όριά σου».

Για τον Μπρούνο Γκάμα: «Ο Μπρούνο είναι παίκτης που πέρα από την ικανότητα και την τεράστια ποιότητά του, είναι ένα πολύ πειθαρχημένο παιδί. Ακολουθεί πιστά και κάνει και παραπάνω από αυτά που του λες και νομίζω ότι ανταμείβεται και φαίνεται και στο γήπεδο. Βάζει και ο ίδιος παραπάνω κομμάτια από αυτά που του επιτρέπει το οργανόγραμμα. Πολλές φορές είναι και το πως αντέχει κάνεις την αποθεραπεία. Αυτό δείχνει τον επαγγελματισμό του. Ήταν σωστή η επιλογή του Άρη να τον κρατήσει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.