Δύσκολες αποστολές για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2023

Βραδιά ελληνικών ομάδων η σημερινή ημέρα η οποία είναι πολύ κρίσιμη για την βαθμολογία της UEFA.

Στις 19:45 η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Μπράιτον στην ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ. Η ένωση βρίσκεται στην 3η θέση με 4 βαθμούς και θέλει τη νίκη για να πιάσει τους Άγγλους στην 2η θέση με στόχο τη συνέχεια στο Europa, αλλά έχει το μαξιλαράκι για το Conference. 

Από την άλλη οι Γλάροι ήρθαν στην Αθήνα για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και να διατηρηθούν δεύτεροι. Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες στα πρωταθλήματα τους η ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα στα Ιωάννινα με 0-1 και η Μπράιτον κόντρα στην Νότινγκχαμ στο Φόρεστ με 2-3.Θυμίζουμε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα νίκησε τους Γλάρους «Άμεξ Στάντιουμ» με 3-2 χαλώντας το πάρτι που έστησαν οι Άγγλοι στην παρθενική τους συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η βαθμολογία

1. Μαρσέιγ 8
2. Μπράιτον 7
3. ΑΕΚ 4
4. Άγιαξ 2

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

ΑΕΚ - Μπράιτον (19:45)
Μαρσέιγ - Άγιαξ (22:00)


Την ίδια ώρα με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φράιμπουργκ εκτός έδρας. Οι ερυθρόλευκοι είναι στον δικό τους όμιλο τρίτοι και απόψε θέλουν να φύγουν από τη Γερμανία για να ελπίζουν. Οι Γερμανοί θέλουν να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση και να περάσουν μαζί με την Γουέστ Χάμ στην επόμενη φάση και να αφήσουν τον Ολυμπιακό να παλέψει με την Μπάτσκα Τόπολα για την 3η θέση. Στο ματς του πρώτου γύρου η ομάδα του Ντιέγκου Μαρτίνεθ έχασε από τη γερμανική ομάδα με 2-3, αλλά έπαιξαν και πέρσι και το αποτέλεσμα ήρθε 1-1 με τους ερυθρόλευκους να κάνουν το καλύτερο παιχνίδι στην Ευρώπη.

Η βαθμολογία

1. Γουέστ Χαμ 9
2. Φράιμπουργκ 9
3. Ολυμπιακός 4
4. Μπάτσκα Τόπολα 1

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός (19:45)
Μπάτσκα Τόπολα - Γουέστ Χαμ (19:45)


Στις 22:00 έχουμε και την τελευταία ελληνική ομάδα που συμμετέχει στο Europa League με τον Παναθηναϊκό να αναμετράται με την Βιγιαρεάλ στην Ισπανία. Οι πράσινοι είναι στην 3η θέση και φιλοδοξούν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσουν στο Europa League αλλιώς αν χάσουν τότε θα παλέψουν στην τελευταία αγωνιστική με τη Μακάμπι Χάιφα για την τρίτη θέση και το COnference League. Στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπέταξε το κίτρινο υποβρύχιο με 2-0 με τα γκολ των Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Η βαθμολογία

1. Ρεν 9
2. Βιγιαρεάλ 6
3. Παναθηναϊκός 4
4. Μακάμπι Χάιφα 1

*Η Βιγιαρεάλ και η Μακάμπι Χάιφα έχουν ένα ματς λιγότερο

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Μακάμπι Χάιφα - Ρεν (19:45)
Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός (22:00)


Τέλος για τον 7ο όμιλο του Europa Conference League o ΠΑΟΚ παίζει με την Άιντραχτ. Ο Δικέφαλος του Βορρά που την προηγούμενη αγωνιστική ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Αμπερντίν, εξασφάλισε την παρουσία του στην επόμενη φάση και θέλει να φύγει από την Φρανκφούρτη με τη νίκη που σημαίνει εξασφάλιση της 1ης θέσης ή την ισοπαλία για να διατηρήσει την πρωτιά στον όμιλο και στην τελευταία αγωνιστική με την Ελσίνκι αν κερδίσει να πανηγυρίσει την πρωτιά και την πρόκριση απευθείας στους 16 της διοργάνωσης. Στην Τούμπα οι ασπρόμαυροι επικράτησαν με 2-1 με γκολ του Κουλιεράκη στις καθυστερήσεις.

Η βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ 10
2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9
3. Αμπερντίν 2
4. Ελσίνκι 1 

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης- ΠΑΟΚ (22:00)

Ελσίνκι- Αμπερντίν (22:00)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.