Δυο λόγια για τον Βέρνμπλουμ

Γιώργος Ζαΐρης20 Αυγούστου 2020

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη λύση της συνεργασίας με τον Πόντους Βέρνμπλουμ. Υπάρχουν πολλά διδάγματα από τη συγκεκριμένη ιστορία αλλά θα πρέπει να σταθώ σε ένα: στο πώς αντιμετώπισε ορισμένη μερίδα του κόσμου. 

Προφανώς και στο πρόσωπο του να βρήκαν τον κατάλληλο σάκο του μποξ για να ξεσπάσουν για όλα τα άλλα... αμαρτήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος αγωνιστικά και εξω-αγωνιστικά. Για παράδειγμα πέρσι όταν ο ΠΑΟΚ κατακτούσε αήττητος το Πρωτάθλημα και το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, σε κανέναν δεν ενοχλούσε ότι ο Σουηδός δεν έπαιζε, ότι ο Σουηδός είχε ένα μεγάλο συμβόλαιο. Τον αποθέωσαν όταν βρέθηκε στη φιέστα. Ετσι δεν είναι;

Σε μια πλήρως αποτυχημένη χρονιά είναι δεδομένο ότι ενοχλούν τα πάντα. Και ο Σουηδός είναι ο εύκολος στόχος.

Ο Σουηδός δεν τραυματίστηκε κάνοντας σκι στις διακοπές του στις Άλπεις ή παίζοντας τέννις σε ένα ρεπό. Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ και ΦΟΡΩΝΤΑΣ τον Δικέφαλο στο στήθος. Ο τραυματισμός του αχίλλειο τένοντα είναι ότι χειρότερο για έναν αθλητή και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει απλά ψάχνοντας στο διαδίκτυο.

Φυσικά το ζητούμενο είναι γιατί την περσινή σεζόν ο Πόντους δεν έπαιξε έστω και για είκοσι λεπτά. Μετά την πανδημία δεν ήταν τραυματίας, έπαιξε και στα οικογενειακά διπλά πριν από την επανέναρξη του Πρωταθλήματος. Για αυτό φυσικά υπεύθυνος δεν είναι ο Πόντους.

Επειδή όμως είχα την ευκαιρία να δω τον Πόντους στην προετοιμασία στην Πορταριά, καθημερινά στις προπονήσεις και φυσικά και στα δυο φιλικά είναι προφανές πως μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είναι τρεις και τέσσερις ταχύτητες κάτω από τους υπόλοιπους. Και αυτός είναι ο λόγος που η ΠΑΕ προσπαθεί να λύσει το συμβόλαιο του.

Είναι επίσης προφανές πως ο Πόντους δεν υπέγραψε σε λευκή επιταγή επιλέγοντας αυτός το συμβόλαιο του. Κάποιος του το πρόσφερε και σε χρήμα και σε διάρκεια.

Αλλά είναι επίσης προφανές πως όταν του πρόσφεραν αυτό το συμβόλαιο δεν μπορούσαν να φανταστούν τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο Πόντους λοιπόν πέρασε και δεν ακούμπησε. Επειδή είχε έναν σοβαρό τραυματισμό που ποτέ ουσιαστικά δεν κατάφερε να ξεπεράει. Δεν πέρασε και δεν ακούμπησε επειδή είχε το μυαλό του στο instagram, επειδή ξενυχτούσε, επειδή έκανε πάρτι σπίτι του και άλλα συναφή; Προφανώς και ΟΧΙ.

Ο Βέρνμπλουμ φεύγει από τον ΠΑΟΚ με φουσκωμένο τον τραπεζικό του λογαριασμό και με μόλις 16 ματς με την ασπρόμαυρη φανέλα. Αυτό δεν είναι αιτία για να γίνει ο εύκολος στόχος.

Παίκτης που δεν προκάλεσε με την συμπεριφορά του, παίκτης που δεν έκραξε δημόσια τον προπονητή του, παίκτης που καλώς ή κακώς δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα.

Προφανώς και σε μια αποτυχημένη χρονιά τα πάντα ενοχλούν. Αλλά και προφανώς είναι τουλάχιστον ατυχείς οι χαρακτηρισμοί που φτάνουν στην εμπάθεια.

Το σημειώνω αυτό κάνοντας και την αυτοκριτική μου καθώς πολλές φορές στο Metropolis έφτασα στο μέτρο του... κακού χιούμορ για έναν παίκτη που πάντα δημόσια έλεγα όμως, ότι τραυματίστηκε φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα. Αυτό τουλάχιστον ας το σεβαστούμε και ας του ευχηθούμε να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.