Δύο γάιδαροι μαλώνουνε…

Αρις Νικολάκης13 Μαρτίου 2021

Εμείς εξ αρχής ήμασταν υπέρ της επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία. Θα πείτε: Ποιοι είστε εσείς; Μα, σε τούτο εδώ το μετερίζι της «Μ» δεν υπάρχουν άλλοι. Εμείς κι εσείς είμαστε….

Ήμασταν λοιπόν, επειδή θεωρούσαμε (και θεωρούμε ακόμη) πως από τον ΠΑΟΚ η ουσιωδέστερη έλλειψη είναι η ψυχή! Η φωτιά στην ψυχή του είχε σβήσει. Πιστεύαμε μάλιστα (και πιστεύουμε ακόμη) πως μόνον ο «Τσε» μπορούσε να σκαλίσει τις στάχτες, να ξανάβρει φωτιά. Δίχως αυτήν όσα χρήματα και να διέθετε ο Ιβάν Σαββίδης σε όποιον τεχνικό διευθυντή για να ξαναφτιάξει το ρόστερ… Στη θάλασσα θα πήγαιναν.

Τούτο δε, είχε καταστήσεις σαφές ο ίδιος με το πού διάβηκε το κατώφλι της Τούμπας. «Δε με νοιάζει, πόσα θα διαθέσω για τον ΠΑΟΚ. Με νοιάζει, να μην πάνε στη… θάλασσα»!

Διέθεσε πολλά, μυθικά λεφτά σε τεχνικούς διευθυντές για τον ΠΑΟΚ με προπονητές πριν τον Πάμπλο Γκαρσία. Δεν πήγαν όλα στη θάλασσα. Να είμαστε - όσο μπορούμε – δίκαιοι. Τα τελευταία χρόνια όμως, πήγαν τα περισσότερα. Είμαστε σίγουροι πως δίχως το Financial Fair Play θα διέθετε ανάλογα πολλά και για τον ΠΑΟΚ με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία. Και θα το κάνει στην καθαρή (δίχως τα …βαρίδια επιλογών τέως προπονητών και τεχνικών διευθυντών) μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Ακόμη κι έτσι όμως, δίχως φωτιά στην ψυχή του ΠΑΟΚ… Προκοπή δεν διακρίνεται. Προκοπή με αξιοποίηση των χρημάτων του Ιβάν Σαββίδη. Με αυτά μέχρι σήμερα φτιάχθηκαν (με την καλή έννοια…) πολλοί προπονητές και τεχνικοί διευθυντές. Είναι μαγαζί γωνία ο ΠΑΟΚ, βλέπετε. Με αφεντικό «λίρα εκατό»…

Γιατί λέτε, να σκοτώνονται Όλαφ Ρέμπε και Λούμπος Μίχελ; Για τα μάτια του Ιβάν Σαββίδη; Αμ δε! Αμφότεροι - όπως κι όλοι τους είδους τους – φτιάχθηκαν (με την καλή έννοια πάντα…) επί Ιβάν Σαββίδη από τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν φτιάχθηκε από αυτούς.

Γι’ αυτό και σκοτώνονται ο Γερμανός με τον Τσέχο! Περί τούτου πάντως, ο θυμόσοφος λαός μας λέει: Δυο γάιδαροι μαλώνουνε σε ξένη αχυρώνα…

Τέλος πάντων. Να μη ξεφύγουμε από το θέμα μας. Και θέμα μας είναι αφ’ ενός η φωτιά την οποία δεν βρήκε ακόμη ο ΠΑΟΚ επί Πάμπλο Γκαρσία. Είναι συνάμα και η στήριξη στον Πάμπλο Γκαρσία από τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτή πάντως, η στήριξη εκφράσθηκε δια της εν λευκώ ανάθεσης της ομάδας στον «Τσε».

Δεν αρκεί αυτή. Είναι ηλίου φαεινότερο πως από τον ΠΑΟΚ λείπει και η φωτιά στην ψυχή κι ικανότητα παικτών του. Και νέων και παλαιών. Με μία διαφορά. Παλαιοί παίκτες τιμώνται επειδή προσέφεραν. Νέοι πως να τιμηθούν;

Ως εκ τούτων ο Πάμπλο Γκαρσία οφείλει και στον εαυτόν του και στον ΠΑΟΚ αναθεώρηση κι ανασύνταξη της προσπάθειας του για εφέτος. Μόνον αυτός μπορεί να βοηθήσει και τον εαυτόν του και τον ΠΑΟΚ επί του παρόντος. Επί του μέλλοντος; Θα έρθει ή κι ώρα της βοήθειας στις μεταγραφές!

Ήμασταν κι είμαστε ακόμη υπέρ της παρουσίας του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ του πάγκου. Δίχως να λέμε πως δικαιώθηκε εισέτι η θέση μας. Όλα κι όλα. Λέμε απλά, επιμένοντας πως μόνον ο «Τσε» μπορεί να εμφυσήσει πνοή ξανά στην ψυχή του ΠΑΟΚ. Εξάλλου αυτός, ο ΠΑΟΚ, κυλά στις φλέβες του. Και μετά τον (αδικημένο κατάφωρα από όλους μας αλλά κι από τον ίδιο του τον εαυτό…) Άγγελο Αναστασιάδη, δε θυμόμαστε τελευταία άλλους με ανάλογη ομάδα… Αίματος!

Τι λέμε εμείς, έχει μικρή σημασία. Τι λέτε εσείς, έχει μεγάλη. Τι λέει ο ΠΑΟΚ επί Πάμπλο Γκαρσία, έχει μέγιστη. Αρκεί ο «δικέφαλος» να μιλήσει επιτέλους με την ψυχή του «Τσε». Αυτής οι σπίθες να ανάψουν πάλι, φωτιά στην ψυχή του ΠΑΟΚ. Και να ζεσταθεί ξανά κι η ψυχή του Ιβάν Σαββίδη.

Κι ας μαλώνουνε όσο θέλουνε δυο (ή και περισσότεροι) γάιδαροι σε ξένη αχυρώνα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.