Δύο χρόνια από τις εκλογές της ΕΠΣΜ

Metrosport Team08 Μαΐου 2021

Συμπληρώθηκαν την Πέμπτη δύο χρόνια από την εκλογή της νυν διοίκησης της ΕΠΣ Μακεδονίας η οποία συνεχίζει το έργο των προκατόχων της. 

Η Ενωτική Κίνηση για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με επικεφαλής τον Σάββα Δημητριάδη, ο οποίος διαδέχτηκε τον Βαγγέλη Γραμμένο, επικράτησε για 12η συνεχή φορά (1984 – 2019) και μάλιστα χωρίς να έχει απέναντί της κάποια αντίπαλη παράταξη. Σε σύνολο 137 σωματείων που ψήφισαν έλαβε 127 ψήφους, ενώ βρέθηκαν ακόμη ένα άκυρο και εννέα λευκά ψηφοδέλτια. 

 «Η νυν διοίκηση της ΕΠΣΜ συνέχισε να υπηρετεί με συνέπεια και ανιδιοτέλεια τις αρχές και τις αξίες που έθεσαν οι προκάτοχοί της από το 1984 και πέραν της θωράκισης των ανδρικών πρωταθλημάτων και της ανάπτυξης των πρωταθλημάτων Υποδομών σ’ όλες τις ηλικίες, είχε πολύ καλή συνεργασία μ’ όλους τους φορείς, έριξε ιδιαίτερο βάρος στην επίλυση του γηπεδικού προβλήματος, στη βελτίωση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων, στην κατασκευή νέων και στην ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης στη Μίκρα. Προχώρησε στην επέκταση του προγράμματος αρωγής στους σοβαρά τραυματισθέντες ποδοσφαιριστές, διεκδικεί προ- γράμματα ΕΣΠΑ προς όφελος των σωματείων, αποφάσισε την ελάφρυνση μέρους των οικονομικών τους υποχρεώσεων, επανέφερε το μέτρο υποχρεωτικής συμμετοχής νεαρών ποδοσφαιριστών. Λειτούργησε την EPSM.TV, προγραμματίζει διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια και νέες σχολές προπονητών και διαιτητών. Ξεκίνησε, ήδη, τις ενέργειες για την έκδοση ενός λευκώματος για τα 100 χρόνια της Ενωσης που συμπληρώνονται το 2024», ανέφερε ο Πρόεδρος, Σάββας Δημητριάδης για τις πρωτοβουλίες που αναπτύχτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και συνέχισε:

 «Υπήρξε το παράδοξο στο διάστημα των δύο χρόνων της θητείας μας λόγω του κορωνοιού την πρώτη χρονιά να μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και φέτος να μην αρχίσουν καθόλου. Παίξαμε ποδόσφαιρο περίπου επτά μήνες. Για τη συνέχεια θα κοιτάξουμε να βοηθήσουμε τα σωματεία μας, έτσι ώστε να μην έχουμε απώλειες, αλλά θα χρειαστεί να υπάρξει συμπαράσταση από όλους τους φορείς για να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».

 «Για τα νέα πρωταθλήματα θα υπάρξει νέα προκήρυξη και θα μελετήσουμε τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων. Βέβαια, θα περιμένουμε για να δούμε τι θα ισχύει με τον κορωνοιό μέχρι τότε και θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα προγραμματίσουμε την ετήσια γενική συνέλευση, είτε δια ζώσης, είτε μέσω πλατφόρμας ανάλογα με τις οδηγίες που θα δοθούν από την πολιτεία», υποστήριξε ο κ. Δημητριάδης.

 Στις προηγούμενες εκλογές δεν υπήρξε κάποια αντίπαλη παράταξη που να διεκδικούσε την εκλογή της, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους ακόμη δύο παρατάξεις για τις επόμενες εκλογές του 2023:

 «Είναι παρήγορο ότι αρκετός κόσμος ενδιαφέρεται για τη διοίκηση της Ένωσης, αλλά τα σωματεία θα αποφασίσουν ποιους θέλουν να διοικήσουν μετά το 2023», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.