Θα δούμε τον σοβαρό ΠΑΟΚ ή εκείνον που ανέστησε όλους τους «πεθαμένους»;

Δημήτρης Μπούζας15 Δεκεμβρίου 2021

Το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ σήμερα το βράδυ από την ομάδα του, είναι κάτι που δεν χρειάζεται και πολύ συζήτηση, από τη στιγμή που τα «δεδομένα» περιορίζουν σχετικά τις απαιτήσεις του, στους δύο από τους τρεις στόχους που είχε. 

Για αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρείται αν όχι υποχρεωτικός, ωστόσο λογικός ο ρεαλιστικός προσανατολισμός του, στο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του και τις προσδοκίες του στα «εφικτά» και «προσβάσιμα», με τα οποία η ομάδα του διατηρεί επαφή αλλά και προοπτικές διάκρισης. 

Αναντίρρητα παραμένει ορθάνοιχτος ο ευρωπαϊκός δρόμος, όπως επίσης και ο αντίστοιχος που οδηγεί στην κατάκτηση του κυπέλλου. Παραμένουν δύο διόλου ευκαταφρόνητες επιτυχίες, που είναι σε θέση και ως ένα σημείο, να επικαλύψουν την απώλεια του πρωταθλήματος. 

Μια συζήτηση όμως που ασφαλώς μπορεί να γίνει είναι αυτή που αφορά σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η ομάδα του και αν μπορεί να πατήσει γερά στα πόδια της, διεκδικώντας το απόλυτο σε κάθε παιχνίδι της. Κι αυτό, χωρίς να υπολογίσει την ενίσχυση που χρειάζεται και η οποία όπως όλοι ελπίζουν θα έρθει πολύ σύντομα. 

Για να το κάνουμε πιο λιανά, το κλείνουμε σε ένα απλό ερώτημα που αφορά το τι περιμένει να δει σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚτσής από την ομάδα του. Θα δει τον ΠΑΟΚ που ενθουσίασε με την απόδοση του στους αγώνες με τους μεγάλους της Αθήνας ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ή εκείνη την ομάδα των ανεκδιήγητων ψυχοβγαλτικών εμφανίσεων με τις αγχώδεις νίκες και τις ασυγχώρητες αυτοχειρίες; 

Νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το τι περιμένει με το τι ελπίζει, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και τα δύο με τον πιεσμένο ψυχισμό του. Ο οποίος ψυχισμός όμως ακόμη και στα πολύ δύσκολα, δεν χάνει το κουράγιο του και την αισιοδοξία του. 

Η απάντηση λοιπόν θεωρείται και είναι αυτή που τον παρουσιάζει προετοιμασμένο και με την ελπίδα να ξαναδεί την ομάδα των καλών εμφανίσεων. Άλλωστε είναι η ίδια με τη σημερινή. Με τον ίδιο κόουτς και τους ίδιους παίκτες. 

Να την δει με διαφορετική νοοτροπία και συμπεριφορά. Με δυο λόγια οι οπαδοί του, θέλουν να ξαναδούν τον σοβαρό ΠΑΟΚ και όχι την ομάδα εκείνη που ανέστησε όλους τους «πεθαμένους» της Σούπερ Λίγκα. Απέναντι τους ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα βρουν έναν αντίπαλο που είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και που επιπρόσθετα έχει ένα ισχυρό κίνητρο, το οποίο έχει σχέση με την διεκδίκηση της συμμετοχής του στην ευρωπαϊκή εξάδα. 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι το ενδιαφέρον παρουσιάζεται μονοδιάστατα στην αντίδραση των φιλοξενούμενων, σε αυτό το πολύ δυνατό τεστάρισμα αντοχών στους «Ζωσιμάδες».

*Η Θεσσαλονίκη πενθεί. Οι απώλειες αγαπημένων προσώπων θλίβουν, πληγώνουν και μελαγχολούν. Πρώτος «έφυγε» ο χαμογελαστός γίγαντας της χρυσής εποχής του 50΄ του ΠΑΟΚ, Αντώνης Κεμανίδης, θεμέλιο και αμυντικός κυματοθραύστης της ισχυρής ενδεκάδας, που εκείνη την εποχή επέβαλλε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με εμφαντικό τρόπο την παρουσία του πρόσφυγα ΠΑΟΚ. 

Η εκπληκτική επιθετική τριπλέτα εκείνης της ομάδας με τους Κουιρουκίδη, Γεντζή, Παπαδάκη είχε και την αντίστοιχη αμυντική με τους: Χασιώτη, Κεμανίδη και Πετρίδη. Ο Αντώνης Κεμανίδης ήταν ένα λεβεντόπαιδο που σου έκοβε την ανάσα όταν σκεφτόσουν να τον αντιμετωπίσεις σαν αντίπαλος. 

Ποτέ όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τη σωματική του διάπλαση και τη δύναμη του, πέραν του ευ αγωνίζεσθαι. Πάντα χαμογελαστός και φιλικός προς τους αντιπάλους, δεν συμμετείχε σε αντιπαραθέσεις και αντιαθλητικές αντιπαλότητες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.