Δυνατό τεστ… δυνατοτήτων για ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης24 Ιανουαρίου 2021

Όλα καλά κι όλα κι όλα – κατά πως φαίνονται – ανθηρά στο μεταγραφικό «μέτωπο». Ιδιαίτερα δε, με την περίπτωση του «Σαμουράι»; Εάν κι εφ’ όσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα αποτελέσει μία από τις ουσιαστικότερες μεταγραφές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για τον ΠΑΟΚ θα είναι εφαλτήριο και για σήμερα και γι’ αύριο. Με αναγνωρισμένες κι αποδεδειγμένες δυνατότητες ο Ιάπωνας δύναται να καταστεί σημαντικός «πυλώνας» για την επιχειρούμενη ανοικοδόμηση. Ακρογωνιαίος λίθος…

Και μη λησμονείτε πως η εξελισσόμενη θετικά για τον ΠΑΟΚ μεταγραφή του Σίνσι Καγκάβα φέρει πέρα από την υπογραφή και τη συμμετοχή τού Πάμπλο Γκαρσία. Δεν επικοινωνούν συχνά – βλέπετε – προπονητές του ΠΑΟΚ με μεταγραφικούς στόχους. Κι όταν το πράττουν προσθέτουν στη ζυγαριά τού ΠΑΟΚ και το δικό τους (όταν υφίσταται βεβαίως, βεβαίως…) ειδικό βάρος!

Όλα καλά λοιπόν, κι όλα, που λέει ο λόγος, ανθηρά αλλά… Προέχουν των μεταγραφικών των αγωνιστικών. Αν και δε μάχονται και δεν εμπλέκονται γενικά, οι ίδιοι πρωταγωνιστές στα δύο «μέτωπα». Όπως και να το κάνουμε βέβαια, οι εξελίξεις στο ένα επιδρά στο άλλο. Διαφωνείτε;

Ως εκ τούτου απόψε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει μία πρώτης τάξης ευκαιρία να συνδυάσει την πρόοδο στην ανοικοδόμηση του με ένα σημαντικό προόδου βήμα και στο Πρωτάθλημα. Είναι σε καλή κατάσταση γενικά, ο ΠΑΟΚ. Θα πείτε: Είναι σε καλή κι η ΑΕΚ. Δεν διαφωνούμε αλλά… Είναι κι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ έχει σχεδόν απαρτία! Για πρώτη φορά ο Πάμπλο Γκαρσία πονοκεφαλιάζει με το περίσσεμα επιλογών. Μέχρι τώρα πονοκεφάλιαζε με το έλλειμμα τους.

Με λίγα λόγια; Το ντέρμπι με την ΑΕΚ απόψε είναι ένα τεστ δυνατοτήτων του ΠΑΟΚ να συνεχίσει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με τον πρώτιστο, τον κυρίαρχο στόχο τους… Την ανοικοδόμηση της ομάδας. Να συνεχίσει όμως, παράλληλα να πρωταγωνιστεί στο Πρωτάθλημα. Να παραμείνει σε πρώτο πλάνο επί σκηνής Πρωταθλήματος.

Η προσέγγιση του δεύτερου στόχου υπέχει θέση σοβαρού στηρίγματος του πρώτου. Κυρίως ψυχολογικά ο σημαντικός ρόλος του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα βοηθά τα μέγιστα στον ρυθμό ανοικοδόμησης της ομάδας.

Με αυτήν την οπτική η νίκη απόψε κόντρα στην ΑΕΚ αφ’ ενός θα εδραιώσει τη θέση του ΠΑΟΚ ως πρωταγωνιστή κι αφ‘ ετέρου τα προσδώσει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της ομάδας του καλύτερες προοπτικές.

Φυσικά κι είναι υψηλότατου βαθμού δυσκολίας το σημερινό ντέρμπι των «δικεφάλων». Αυτός ο βαθμός εξάλλου καταστεί σημαντικό το αποτέλεσμα του. Πέρα από την εξέλιξη στις μάχες στις παρυφές της κορυφής και πέρα από το γόητρο η νίκη θα προσφέρει αέρα διαφοράς κι ισχύος για τη συνέχεια.

Δεν είναι ίδιας σημασίας και τούτο από όποια πλευρά κι εάν το προσεγγίσετε η νίκη κόντρα σε μία οποιαδήποτε ομάδα με τη νίκη κόντρα σε μία ομάδα με την οποία οι στόχοι είναι κοινοί.

Αφήστε που τον κόσμο του ΠΑΟΚ και δη για τους φονταμενταλιστές φίλους του δεν παύει, δεν θα πάψει ποτέ να επικρατεί κι ο θυμός από εκείνο το ντέρμπι του 2018 – επί τέως (συγ)Κυβέρνησης - με τον αλήστου μνήμης διαιτητή Κομίνη να καρφώνει πισώπλατα τους γηπεδούχους…

ΥΓ 1: Με βήμα σημειωτόν μειώνονται οι διασωληνωμένοι κι οι θάνατοι. Στύλωσαν τα πόδια τα κρούσματα. Δίχως να βάλουν πλάτες οι πολίτες ο Κορωνοϊός δεν φεύγει από τη ζωή μας.

ΥΓ 2: Εξακολουθούν κάποιοι οι οποίοι έχουν δημοσιότητα, να εκφράζουν άποψη για τον Κορωνοϊό δίχως την ελάχιστη γνώση γιο’ αυτόν. Αυτοί βλάπτουν σοβαρά την δημόσια υγεία. Φταίνε όμως, μόνον αυτοί; Η φταίνε κι όσοι τούς δίνουν βήμα;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.