Δυνατό μήνυμα κατά του ρατσισμού από τον Άκπομ

Metrosport Team03 Ιουνίου 2020

Ένα πολύ δυνατό μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλε μέσω των social media ο Τσούμπα Άκπομ.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σχολίασε την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτ Φλόιντ πριν από λίγες μέρες στη Μινεσότα.

Περιγράφοντας το πώς ο ίδιος νιώθει, τόνισε ότι θα ήταν χαρούμενος αν έστω ένας άνθρωπος αλλάξει άποψη μετά από όσα αυτός είπε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσούμπα Άκπομ:

«Ελπίζω όλοι να είστε να καλά. Θα ήθελα να σας μιλήσω για την τρέχουσα κατάσταση στην Αμερική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την στάση όλων. Είναι δύσκολο για εμένα να παρακολουθώ τα βίντεο και τις φωτογραφίες των όσων έχουν συμβεί. Σαν μαύρος ξέρω πως είναι. Κάθε μέρα περνάς τέτοιες δυσκολίες, δεν είναι εύκολο για εμάς. Καταλαβαίνω πως για όποιον δεν είναι μαύρος είναι δύσκολο να καταλάβει αλλά προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι για εμάς, ανοίξτε τα μάτια. Είναι καθημερινό πρόβλημα για εμάς. Όσα βλέπετε στο διαδίκτυο είναι μόνο όσα έτυχε να μαγνητοσκοπηθούν. Αυτά που ζούμε κάθε μέρα, όταν πηγαίνουμε στις δουλείες μας, για ψώνια, οπουδήποτε. Φανταστείτε να πηγαίνεις οπουδήποτε και να νιώθεις πάντα όσους κριτικάρουν λόγω των στερεοτύπων. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα. Για όσους λένε πως «όλες οι ζωές μετράνε», αυτή την στιγμή οι μαύροι είναι αυτοί που υποφέρουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι ζωές των μαύρων είναι σημαντικές τώρα. Προσπαθήστε να υποστηρίξετε αυτή την κίνηση. Θα είμαι χαρούμενος ακόμα και αν ένας άνθρωπος δει αυτό το βίντεο και αλλάξει άποψη για την κατάσταση, την καταλάβει καλύτερα. Οπότε ας συνεχίσουμε να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε για το σωστό και θα έρθει η αλλαγή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.