Dream Big, work hard! Γιάννης Αντετοκούνμπο, ένας πρωταθλητής ΝΒΑ, ένας νικητής και πρότυπο!

Στέλιος Παρθενάκης21 Ιουλίου 2021

Σαρωτικός, άριστος, νικητής. Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που μου ήρθαν στο μυαλό για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στα πιο ουσιαστικά…Μόνο δύο παίκτες στην ιστορία του NBA έχουν κερδίσει NBA MVP, Finals MVP, All-Star Game MVP και Defensive Player of the Year.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα σύγχρονο παραμύθι για τον αθλητισμό και για τη ζωή. Πήρε το Μιλγουόκι από το χέρι και από 0-2 έκανε το 4-2. Απίστευτα πράγματα, εξωγήινα. 

Τι λέξεις να χρησιμοποιήσεις για την ψυχή και την ικανότητα αυτού του παιδιού με το τεράστιο χαμόγελο. Ο Έλληνας σούπερ σταρ πρόσθεσε μία ακόμα μοναδική διάκριση στο ενεργητικό του καθώς συνδύασε την κατάκτηση του τίτλου, με την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη των τελικών!Συγκεκριμένα μέτρησε στη σειρά με τους Σανς 35,2 πόντους κατά μέσο όρο, 13,2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1,8 ασίστ και 1,2 τάπες, σουτάροντας με 61% εντός παιδιάς!

Τι έκανε στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση…Στο σημαντικότερο ματς της καριέρας του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 50 πόντους (16/25 σουτ, 17/19 βολές (!), 14 ριμπάουντ και 5 τάπες), όσους και τα χρόνια των Μπακς χωρίς τίτλο, και κατέκτησε εκτός από το δαχτυλίδι και τον τίτλο του MVP των τελικών.

Ήταν η πιο ώριμη χρονιά του. Ταπεινός, ενωτικός, υπέγραψε το μάξιμουμ των αποδοχών και έμεινε στην πόλη που τον στήριξε. Στέλνει το πιο σπουδαίο μήνυμα για τον επαγγελματικό αθλητισμό του 2021… Η αφοσίωση, η πίστη και η σκληρή δουλειά ανταμείβονται. Πρωταθλητής κόσμου χάρη σε Μίντλεντον και Χόλιντεϊ και σίγουρα για τους μπασκετικούς μια τεράστια αφορμή για χαμόγελα… Δεν τα παράτησε, δεν χαρίστηκε, δε σταμάτησε ποτέ να δουλεύει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το πρότυπο για τα νέα παιδιά. Ο καλύτερος όλων, ο πιο δουλευταράς και ο πιο ταπεινός. U simply the best! H Ελλάδα ίσως να μην αξίζει τέτοιο πρεσβευτή αθλητή και άνθρωπο!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.