Δράμα: Τρόμος για αναβίωση του «μαύρου χειμώνα» του 2020 -Μόλις 4/10 εμβολιασμένοι

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2021

Φόβοι για αναβίωση του μαύρου Νοέμβρη του 2020 εκφράζονται για την περιφερειακή ενότητα Δράμας, η οποία παραμένει στο κόκκινο και σε καθεστώς μίνι lockdown.

Όπως είναι γνωστό, η Δράμα θρήνησε 400 θύματα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμών παραμένει από τα χαμηλότερα στη χώρα, περίπου 14 μονάδες κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Την ίδια στιγμή, υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε καθημερινή βάση, που ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 45.  

Το πρόβλημα δεν εστιάζεται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά αφορά στο σύνολο του νομού. Οι εμβολιασμοί στη Δράμα είναι μόλις στο 42,86%.   

Την κρισιμότητα της κατάστασης στην περιοχή δείχνει και η χθεσινή επίσκεψη στη Δράμα του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη, εκπρόσωπο του δήμου, τους τοπικούς βουλευτές, τον μητροπολίτη, τη διοικήτρια και εκπροσώπους των σωματείων των γιατρών και των εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, καθώς επίσης και το διοικητικό συμβούλιο του τοπικού ιατρικού συλλόγου. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.