Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συναγερμός για τη ρεβάνς

Metrosport Team05 Μαρτίου 2024

Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Δεν είναι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό που προετοιμάζονται εντατικά για τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Conference League. 


Πυρετώδεις είναι και η προετοιμασία των αστυνομικών διευθύνσεων Ελλάδας και Κροατίας, αλλά και της UEFA που έχει χαρακτηρίσει τα δύο ματς υψηλού κινδύνου και γι’ αυτό άπαντες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, βέβαια, έχει απαγορεύσει την παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ στο Μάξιμιρ και της Ντιναμό στην Τούμπα, ωστόσο, ειδικά για Κροάτες χούλιγκαν υπάρχει ανησυχία μη τυχόν επιχειρήσουν να έρθουν στην χώρα μας, όπως είχαν κάνει το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τελικά και η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Ας τα πάρουμε, όμως, με βάση την χρονική σειρά.

Καταρχάς, η UEFA έχει ορίσει δύο security officers τόσο για το παιχνίδι του Μάξιμιρ, όσο και για αυτό στην Τούμπα. Αυτοί έχουν ως αποστολή να υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πλάνο ως προς τα μέτρα ασφαλείας και ήδη η κροατική αστυνομία έχει ζητήσει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ένα πλήρες πρόγραμμα για την παραμονή της αποστολής του Δικεφάλου στο Ζάγκρεμπ. Ήδη έχει διαμηνυθεί από τους υπευθύνους της εκεί αστυνομίας ότι από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή που η ομάδα του ΠΑΟΚ και οι συνοδοί της βρεθούν στην Κροατία θα τους ακολουθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη και υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οπουδήποτε υπάρξουν άνθρωποι του ΠΑΟΚ, θα υπάρχουν και άνδρες της αστυνομίας να τους ακολουθούν, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να σημειωθεί το παραμικρό.

Συνεργασία με τις αστυνομίες των γειτονικών χωρών


Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο ματς, της Τούμπας, υπάρχει και ένας επιπλέον κίνδυνος που προέκυψε μέσα από τις συσκέψεις που γίνονται. Αυτός αφορά στην πιθανότητα να επιχειρήσουν Κροάτες χούλιγκαν να έρθουν στην Ελλάδα, με στόχο να κάνουν επεισόδια, όπως είχε συμβεί και το καλοκαίρι. Αυτό, μάλιστα, θα μπορούσε να συμβεί με έλευση μέσω άλλου δρομολογίου (και όχι του συνήθους, Κροατία-Σερβία-Ελλάδα) και ίσως και μέρες πριν διεξαχθεί η αναμέτρηση στην Τούμπα. Γι’΄αυτό και πέρα από την κροατική, η ελληνική αστυνομία έχει επαφές και με τις αστυνομικές υπηρεσίες και των των γειτονικών χωρών με στόχο να μπλοκαριστεί κάθε πιθανότητα εισόδου χούλιγκαν. Ο αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και σε συνεργασία με τους ανθρώπους της UEFA σε θέματα ασφαλείας και τις δύο ομάδες προσπαθούν να εξαλείψουν κάθε κίνδυνο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.