Δουβίκας: Το deal με τον ΠΑΟΚ, το ποσοστό του Αστέρα και η «νιότη» στον Παναθηναϊκό

Παναγιώτα Χαλκιά23 Φεβρουαρίου 2021

Σε προφορική συμφωνία με το ΝΠΣ Βόλο και τον Τάσο Δουβίκα έχει έρθει ο ΠΑΟΚ και ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό του Δικεφάλου το προσεχές καλοκαίρι, όπως αποκάλυψε από χθες το Metrosport.gr. 

Ο 21χρονος επιθετικός είναι ένα από τα ταλέντα του ελληνικού πρωταθλήματος και φέτος έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του καθώς μετρά 11 γκολ και τρεις ασίστ σε 26 συμμετοχές.

Το στυλ παιχνιδιού του

Διακρίνεται για την ταχύτητα και την ικανότητα του να ελίσσεται στο γήπεδο. Έχει αίσθηση του χώρου και παίρνει σωστή θέση, κάτι που τον βοηθά να δημιουργήσει παιχνίδι, να σκοράρει και να μοιράσει ασίστ στους συμπαίκτες του.

Είναι εξαιρετικός μέσα στο «κουτί» και αποτελεί πονοκέφαλο για κάθε αντίπαλο αμυντικό. Δεν διστάζει να πιέσει για να κλέψει την μπάλα ενώ μπαίνει με θράσος στην περιοχή. Γνωρίζει πώς να ξεμαρκαριστεί και να καταστήσει τον εαυτό του ικανή επιλογή για κάποιο συμπαίκτη. Είναι χρήσιμος και όταν βρίσκεται μακριά από την περιοχή και όταν το τόπι δεν είναι στα πόδια του. 

Ποικίλλει και ο τρόπος που σκοράρει. Έχει βρει δίχτυα παίρνοντας την μπάλα στο χώρο, από πλάγια θέση, με σουτ εντός και εκτός περιοχής.

Η πρώτη γνωριμία και η εξαφάνιση

Έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Εκεί τράβηξε αμέσως τα βλέμματα και εντυπωσίασε με το ταλέντο του. Οργίαζε με τις επιδόσεις του στην U13 του «τριφυλλιού». 

Έπειτα, εντάχθηκε σε εκείνες του Αστέρα Τρίπολης και πήρε το εισιτήριο για την πρώτη ομάδα. Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό τον Αύγουστο του 2017 στην εντός έδρας ήττα των Αρκάδων από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Η πορεία του ανοδική. Σε κάθε παιχνίδι έδειχνε ότι διαθέτει το πακέτο για να κάνει μεγάλη καριέρα. Οι εμφανίσεις του, ο τρόπος που τοποθετούσε το κορμί του, η τεχνική και η αίσθηση του χώρου τον έκαναν να ξεχωρίσει και να προκαλέσει «θόρυβο» στα αυτιά των μεγάλων εντός και εκτός συνόρων και να προσελκύσει μάνατζερ όπως ο Ζάχαβι.

Υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο υποστήριξε ότι η σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με τη σεμνότητα και την ταπεινότητα θα ήταν το κλειδί της επιτυχίας του. Δεν χώρεσε στην κλειδαριά, όμως. Την πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Τρίπολης μέτρησε τρία τέρματα και μια ασίστ σε μόλις 711 λεπτά . Συνολικά 23 συμμετοχές είχε, εκ των οποίων καμία με καθαρό 90λεπτο.

Έδειχνε έτοιμος αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Καθώς περνούσε ο καιρός ο Δουβίκας είχε λιγότερες συμμετοχές, έχασε την επαφή του με τα δίχτυα και δεν απολάμβανε και την απαραίτητη στήριξη. Κοστολογήθηκε κοντά στα δύο εκατομμύρια, ποσό που απομάκρυνε ευρωπαϊκές ομάδες από το να προχωρήσουν στην απόκτηση του. Δύο χρόνια μετά το μπαμ, ο νεαρός φορ είχε μόλις μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα και άλλη μια στο κύπελλο.

Τα δοκιμαστικά στην Σεντ Πόλτεν

Η έλλειψη συμμετοχών και το ενδιαφέρον της Σεντ Πόλτεν τον έφερε στην Αυστρία. Η παραμονή του εκεί δεν κράτησε πολύ αφού μόλις τελείωσε η περίοδος της δοκιμής επέστρεψε στην Τρίπολη χωρίς πρόταση στα χέρια του. Ο Γιώργος Μποροβήλος είχε αποκαλύψει πριν λίγο καιρό στο Metropolis 95,5 πως ο Αστέρας τον άφησε ελεύθερο με ποσοστό μεταπώλησης στο 60% και ότι δεν θα μπορούσε να είχε πολύ χρόνο συμμετοχής λόγω της παρουσίας του Χερόνιμο Μπαράλες στην Αρκαδία.

Βρήκε πρόσφορο έδαφος στο Βόλο

Όταν τον Αύγουστο του 2020 η ομάδα της Θεσσαλίας τον ενέταξε το δυναμικό της ως ελεύθερο ούτε ο ίδιος, ίσως, να μην περίμενε ότι θα δει το όνομα του να φιγουράρει στα μπλοκάκια των μεγάλων.

Ο Σάκης Τσιώλης διακρίνει το ταλέντο του μικρού και πριν φύγει από το Βόλο, φροντίζει να τον καθιερώσει ως βασικό σέντερ φορ και εκείνος αποδεικνύει γιατί σήκωσε «θύελλα» στα 18 του. Ο Λόπεθ τον διαδέχεται, κρατά τον κορμό και κάνει μικρές παρεμβάσεις χωρίς ακραίες αλλαγές. 


Δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του νεαρού επιθετικού και του δίνει την ευκαιρία να εξελιχθεί. Μάλιστα, ο Λόπεθ δε δίστασε να προσαρμόσει ένα από τα πλάνα ανάπτυξης πάνω του. Με μια μεγάλη μπαλιά ο τερματοφύλακας τον σημαδεύει και εκείνος προσπαθεί να κατεβάσει για τον εαυτό του, να δώσει πάσα ή να την πετάξει μπροστά και να κινηθεί στον ελεύθερο χώρο.

Ο τρόπος που κινείται, το θράσος με το οποίο μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, οι σωστές τοποθετήσεις και η τεχνική του τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα. Η κίνηση και το «άδειασμα» στον Μπα στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό καθώς και η ταχύτητα που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ είναι μικρά δείγματα του ταλέντου του. 

Διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της μέχρι τώρα καριέρας του με 11 τέρματα (εννέα στο πρωτάθλημα και δύο στο κύπελλο) ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ.

Η βοήθεια του Νίνη

Ο Δουβίκας έχει αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Μήτογλου και τον Ντεντάκη αλλά εκείνος που τον συμβουλεύει καθημερινά είναι ο Σωτήρης Νίνης. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνισθεί σε Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Ισραήλ και του μεταφέρει τις εμπειρίες του. Όπως έχει παραδεχθεί ο 21χρονος «Με βοηθάει πολύ και στο γήπεδο και εξωαγωνιστικά. Μου λέει πως να ακολουθώ τις φάσεις και να ανταπεξέλθω σε ό,τι γίνεται μέσα στο χορτάρι. Είναι πολύ καλό παιδί και έχουμε πολύ καλές σχέσεις».

Εκτοξεύτηκε η χρηματιστηριακή του αξία

Με μια ματιά στην έγκυρη ιστοσελίδα transfermarkt παρατηρείται ότι ο Δουβίκας εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2018 όταν η χρηματιστηριακή του αξία άγγιξε τις 600.000. Ακολούθησε μια μεγάλη πτώση και λίγους μήνες μετά τη μετακίνηση του στον ΝΠΣ Βόλο από 350.000 έχει φτάσει τις 800!

Loading...

Είναι διεθνής

Έχει αγωνισθεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες ενώ δεν αποκλείεται να βρίσκεται στις επόμενες κλήσεις του Φαν’ τ Σχιπ. Συνολικά μετρά 19 συμμετοχές, οχτώ τέρματα και μια ασίστ.

Tips

1) Αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης την αγωνιστική περίοδο 2017-2018

2) Είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναργειακού και της Καλαμάτας, Γιάννη Δουβίκα, από τον οποίο κόλλησε και το μικρόβιο της μπάλας. Ο πατέρας του μάλιστα διετέλεσε και προπονητής στην Κ-19 του Αστέρα.

3) Είναι δουλεμένος ποδοσφαιριστής. Ο πατέρας τον προπονούσε συστηματικά από πιτσιρίκι. Τον βοήθησε να δώσει βαρύτητα στη διατροφή, τη γυμναστική και το σώμα του

4) Του αρέσει το μπιλιάρδο. Το έχει επιλέξει καθώς θεωρεί ότι έχει πολλά κοινά σημεία με το ποδόσφαιρο. Κάποιες γωνίες και τοποθετήσεις του φέρνουν στο νου εκτελέσεις φάουλ, όπως έχει παραδεχθεί

5) Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στη μουσική. Ακούει τα πάντα.

6) Προσπαθεί να πάρει στοιχεία από τον Ελ Αραμπί. Τον θεωρεί έναν πολύ καλό επιθετικό και θέλει να του «κλέψει» κάποιες κινήσεις

7) Υποστηρίζει την Μπαρτσελόνα

8) Θαυμάζει τον Ρονάλντο, το «Φαινόμενο»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.