Δούμας: «Το νέο γήπεδο του Άρη βρίσκεται στην φάση που ήταν αυτό του ΠΑΟΚ το 2019»

Metrosport Team26 Αυγούστου 2022

Ο γνωστός αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας φιλοξενήθηκε στον αέρα του Metropolis 95.5 για να μοιραστεί τα δεδομένα σχετικά με το νέο γήπεδο του Άρη.

Για τον λόγο που πρέπει να λείψουν οι τα μεγάλα λόγια: «Είναι σίγουρο πως όλοι θα χαρούμε με το νέο γήπεδο του Άρη. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να βγαίνουν όσοι εμπλέκονται με το θέμα και να λένε μεγάλα λόγια. Δεν είμαστε στην δεκαετία του 50, που ο καθένας μπορούσε να βγει και να τάξει πράγματα χωρίς βάση. Είμαστε σε ένα κράτος ευνομούμενο, και καθετί που αποφασίζει η κυβέρνηση πρέπει να είναι τεκμηριωμένο και να έχει κοινωνική ωφέλεια.

Για το γιατί δεν γίνεται να υπάρξει χρονοδιάγραμμα και το σημείο που βρίσκονται οι εργασίες: «Εγώ από την πλευρά μου, εμπλέκομαι στο τεχνικό και το θεσμικό κομμάτι της μίας πλευράς, μόνο στο κομμάτι της χωροθέτησης. Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν, να διπλοτσεκαριστούν, τα οποία δεν είναι δουλειά ούτε του Άρη, αλλά ούτε της Κυβέρνησης.

Το μόνο που είναι καταγεγραμμένο αυτή τη στιγμή είναι η δήλωση του Μητσοτάκη πως  υπάρχει διάθεση να ξεκινήσουν διαδικασίες για νέο γήπεδο στον Άρη πριν 1 χρόνο. Αυτό δεν φτάνει όμως. Βρισκόμαστε στο στάδιο που είμαστε αρκετά κοντά στο να έχουμε καταγράψει όλα τα μέρη του προβλήματος σε ένα χαρτί. Το να γίνει η χωροθέτηση και να έρθει το ΣτΕ είναι πολύ μακριά. Όταν ξεκαθαριστεί ο τρόπος που μπορεί να γίνει όλο αυτό το πρότζεκτ, τότε ξεκινούν οι πραγματικές εργασίες για την χωροθέτηση. Να το κάνω πιο κατανοητό, είμαστε στο σημείο που βρισκόταν ο ΠΑΟΚ το 2019. Του έγινε μια παραχώρηση και από κει και πέρα ξεκίνησαν κάποιες ενέργειες.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.