Δούμας: «Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 το προεδρικό διάταγμα για τη Νέα Τούμπα»

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αρχιτέκτονας, Τάκης Δούμας, που ασχολείται με το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας, τη σύγκρισή του με το πρότζεκτ του Βοτανικού αλλά και τι ισχύει με το προεδρικό διάταγμα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Δεν έχω κάτι καινούριο υπόψιν, υπήρξαν κάποιες λίγες αντιδράσεις από κατοίκους της Τούμπας και είναι εύλογο. Δεν είχαν την ανάλογη τεκμηρίωση βέβαια. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σημαίνει η πεζοδρόμηση της Κλεάνθους σε σχέση με την υπογειοποίησή της».

Για τη σύγκριση της νέας Τούμπας και του Βοτανικού: «Το μόνο κοινό είναι πως είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και στις δύο περιπτώσεις. Η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, όπως και της νέας Τούμπας. Το ένα ξεκινάει από την πρωτοβουλία μιας ομάδας του ΠΑΟΚ, του έδωσε μια έκταση το κράτος για να επεκταθεί και με χρήματα του επενδυτή θα γίνει το γήπεδο. Στον Παναθηναϊκό φεύγει από το γήπεδό του, παραδίδει τον χώρο στον Δήμο Αθηναίων και αντ΄αυτού του χτίζουν ένα γήπεδο στο Βοτανικό, ο Δήμος και η Πολιτεία. Το γήπεδο θα είναι του Δήμου και θα το χρησιμοποιεί ο Παναθηναϊκός. Είναι γνωστό πως στον Βοτανικό δεν επιτρέπεται να γίνουν έργα όπως στη Νέα Τούμπα, ο Βοτανικός δεν είναι πιο μπροστά από τη Νέα Τούμπα, σκεφτείτε πως από το 2013 γίνεται αυτή η προσπάθεια».

Για το προεδρικό διάταγμα για τη νέα Τούμπα: «Ναι ισχύει ότι θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, η καθυστέρηση μπορεί να είναι ενός μήνα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να συζητήσει να παίξει εκτός Τούμπας, το προεδρικό διάταγμα, τις αρχαιολογικές μελέτες πως δεν θα κολλήσει κάπου το θέμα αλλά και τα χρήματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.