Δούμας: «Αυτοκτονική η διαδικασία παγώματος του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα»

Metrosport Team17 Νοεμβρίου 2021

 Στο Metropolis 95,5 και στη εκπομπή «Στη Σέντρα», φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος για τα σχέδια της Νέας Τούμπας, Τάκης Δούμας.

Ο γνωστός αρχιτέκτων-μηχανικός, μίλησε για την χθεσινή (17.11) ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσον αφορά το Προεδρικό Διάταγμα.

Ο Κ.Δούμας, ανέφερε την άποψη του και επισήμανε πότε περιμένει την έκδοση του Διατάγματος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

Για την ανακοίνωση:

«Από τους τίτλους που είδα από τις ιστοσελίδες, γιατί και εγώ από εκεί το έμαθα, δεν έχω κάποια επαφή με τους ανθρώπους της ΠΑΕ, ανέφεραν ότι μιλάν για «πάγωμα» του Προεδρικού Διατάγματος. Καταρχάς, με φίλους νομικούς που το συζήτησα, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την διαδικασία. Δεν υπάρχει προβλεπόμενη τέτοια διαδικασία. Δεν μπορείς να παγώσεις την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Το Στε ( Συμβούλιο της Επικράτειας) είναι κάτι πολύ ανώτερο. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχουν στο μυαλό του οι άνθρωποι που έγραψαν την ανακοίνωση. Διαβάζοντας την ίδια ανακοίνωση και σχετικά με το περιεχόμενος της, αυτά που αναφέρει είναι πιο ήπια από τον τίτλο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θέλουν να παγώσουν το Προεδρικό Διάταγμα, δεν προβλέπεται ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.»

Ανέφερε τα παραπάνω μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Εν πάση περίπτωση, είναι ένα διάταγμα, το οποίο το περιμένουν όλοι, όχι μόνο οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αλλά και οι πολίτες της περιοχής. Μια ολόκληρη πόλη το περιμένει. Είναι ένα τεράστιο έργο, μια ανάπλαση του χώρου, που θα ομορφύνει όλη την περιοχή και θα συμβάλει στην Θεσσαλονίκη των επομένων ετών. »

«Δεν πας εύκολα έναν φάκελο με τέτοιο περιεχόμενο, τόσο βαρύ και τόσο σοβαρό, μέχρι το Στε και ξαφνικά λες να το σταματήσουν, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς να έχει ζητηθεί κάποια διευκρίνηση, άρα είναι λάθος ο τίτλος της ανακοίνωσης.

Κατά την άποψη μου, η ανακοίνωση που λέει ότι να έχεις ένα μνημόνιο συμφωνίας και συνεργασίας από τους τρεις εμπλεκόμενους, δηλαδή ανάμεσα στον ΠΑΟΚ, την Κεντρική Περιφέρεια και Δήμος Θεσσαλονίκης. Που να προσδιορίζει τον ρόλο των δύο, Κεντρική Περιφέρεια και Δήμος Θεσσαλονίκης, για πως θα χρηματοδοτήσουν και τι, είναι καλό που συμβαίνει.

Βέβαια, δεν σημαίνει και δεν πρέπει, ότι παγώνω την όποια διαδικασία και την όποια εξέλιξη με το Προεδρικό Διάταγμα. Δεν θεωρώ, ότι πρέπει να βγαίνει μια τέτοια ανακοίνωση με αυτό τον τίτλο, δεν είναι ευχάριστο να το διαβάζει κανείς. Πολύ εξεπλάγησαν δυσάρεστα. Αυτό που αναφέρει η ανακοίνωση για το μνημόνιο συμφωνίας ανάμεσα στους τρεις εμπλεκόμενους θα μπορούσε να είχε γίνει ήδη.»

Πότε περιμένετε την έκδοση του διατάγματος:

«Εγώ ακόμα θα περιμένω την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτός αν την παγώσει κάποιος, αλλά επειδή δεν υπάρχει η πιθανότητα «παγώματος», θεωρώ και ελπίζω ότι θα λυθούν οι παρεξηγήσεις.

«Μέσα σε 15 ημέρες θα έχουν λυθεί αυτές οι παρεξηγήσεις και θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.