Δούμας: «Η Νέα Τούμπα πρέπει να έχει ένα... πάνω μάτι για να μην χαθεί ο χρονισμός»

Metrosport Team22 Ιουνίου 2022

Ο γνωστός αρχιτέκτονας-μηχανικός Τάκης Δούμας, οποίος έκανε τις μελέτες για τη Νέα Τούμπα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95.5 και μίλησε για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και όσες διαδικασίες πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη συνεργασία με τους φορείς της Πολιτείας και με την τοπική αυτοδιοίκηση: «Οι δύο τοπικοί φορείς της αυτοδιοίκησης, δηλαδή ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια, είχαν από την πρώτη στιγμή μια θετική συμπεριφορά και θετική αντιμετώπιση σε όλο το εγχείρημα και δεν μετείχαν παρά μόνο μια-δύο φορές που χρειάστηκε να πάρουν αποφάσεις τα όργανά τους,

Από εδώ και στο εξής κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει, αλλά με διαφορετικούς χρονισμούς και διαφορετικές διαδικασίες, δηλαδή ένα δημόσιο έργο γίνεται από το δημόσιο, η υπογειοποίηση θα είναι ένα δημόσιο έργο, χρειάζεται να γίνει μια μελέτη, την οποία προτίθεται να πληρώσει ο ΠΑΟΚ, η οποία ασχέτως ποιος θα την πληρώσει και ποιος θα την εκπονήσει, θα πρέπει να παραληφθεί και να εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και μετά να προκηρυχθεί ως δημόσιο έργο. Αυτό για να συμπέσει χρονικό με ένα ιδιωτικό έργο, όπως η κατασκευή του γηπέδου, θέλει ένα συντονισμό και μια καλή συνεννόηση.

Ελπίζω όλοι οι εμπλεκόμενοι του έργου να είναι στον ίδιο χρονισμό. Για παράδειγμα πείτε ότι ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να κάνει την υπογειοποίηση με δικά του λεφτά, δεν μπορεί, τόσο απλά, δεν μπορεί ένας ιδιώτης να εκτελέσει δημόσιο έργο χωρίς να ακολουθήσει τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα. Άρα θα πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα και όπου πάνε να ξεφύγουν χρονικά μεταξύ τους να υπάρχει ένα "πάνω μάτι", η κυβέρνηση πλέον δεν έχει καμία σχέση με το έργο.

Το "πάνω μάτι" μπορεί να είναι κάποιος που είναι για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, οποίος είναι από την πλευρά του επισπεύδοντα, οποίος είναι ο ΠΑΟΚ.  Άρα από πλευράς του ΠΑΟΚ πρέπει να υπάρχει ένα μηχανισμός που θα επιβλέπει και επιλύνει προβλήματα, αν και εφόσον προκύψουν».

Στο ερώτημα αν το έργο της Νέας Τούμπας είναι πιο απαιτητικό από εκείνο της ΔΕΘ, απάντησε: «Δεν θα το έλεγα, όχι, είναι περίπου δύο ίδια έργα, σε μια έκταση περίπου ίδια. Του ΠΑΟΚ είναι ακόμα πιο προσδιορισμένο, το μειονέκτημα με τον ΠΑΟΚ είναι αυτό που αναφέραμε και παραπάνω με τον συγχρονισμό, τίποτα άλλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.