Δούμας: «140 εκατομμύρια το κόστος της νέας ΔΕΘ-αυτό είναι το πλάνο εργασιών»

Metrosport Team03 Ιουνίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τάκης Δούμας. 

Ο γνωστός αρχιτέκτονας, που είναι και μέλος της επιτροπής για τη Νέα Τούμπα,  μίλησε αναφορικά με τα όσα αναμένεται να δρομολογηθούν στο πλαίσιο της «νέας» ΔΕΘ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο METROPOLIS 95.5: 

Αρχικά ανέφερε: «Η ΔΕΘ πέρασε και το πολεοδομικό και τις επόμενες ημέρες μόλις καθαρογραφεί το συμβόλαιο του θα δημοσιοποιηθεί για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη έκθεση. Πριν την έναρξη της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο θα κατατεθούν τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση του απαραίτητου προεδρικού διατάγματος. Στη συνέχεια θα προκηρύξει τον μεγάλο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με τον οποίο θα ανακηρυχθεί και ο όμιλος που θα αναλάβει την ανέγερση του έργου».

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια της τοποθέτησης του: «Ενα κόστος για όλες τις εγκαταστάσεις ανέρχεται στα 140 εκατομμύρια και δεν ξέρουμε ακόμα πως θα χρηματοδοτηθεί κάτι το οποίο θα αναλάβει η διοίκηση της έκθεσης.

Το Αλεξάνδρειο δεν θα αλλάξει μέρος και θα ταυτοποιηθεί. Στα σχέδια ρυμοτομίας ήταν 150 μέτρα παραπάνω τώρα θα καταγραφεί στην κανονική του θέση. Υπάρχει ένα πλάνο για να αξιοποιηθεί και με το παραπάνω το Αλεξάνδρειο προσθέτοντας και νέα πράγματα όπως εμπορικούς χώρους. Όλοι οι χώροι λειτουργούν τώρα σε μία γκρίζα ζώνη που θα τακτοποιηθεί με την μελέτη και θα ήταν καλό ο Άρης ως ενδιαφερόμενος να πάρει και αυτός θέση».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.