Δώστε όραμα για έναν μεγάλο ΠΑΟΚ

Metrosport Team30 Ιουλίου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να μαζέψει τα...κομμάτια του. Ο καταστροφικός αποκλεισμός σε όλα τα επίπεδα (οικονομικός, ηθικός, ψυχολογικός, καταρρακωμένο πρεστίζ της ομάδας, απώλεια βαθμών από την UEFA) έχει δημιουργήσει μία άνευ προηγουμένου εσωστρέφεια και η όλη κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί από την μία στιγμή στην άλλη. Ο ιστορικός σύλλογος με τα εκατομμύρια των φανατικών υποστηρικτών του, βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο “σταυροδρόμι”.

Ευθύνες έχουν όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου. Το ζητούμενο είναι πως θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει….. Πως, μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής. Αυτή την στιγμή, όλα είναι εναντίον του. Η κοινή γνώμη αποδομεί την ομάδα. 

Όλα είναι μαύρα. Ο αποκλεισμός από μία κατώτερη ομάδα, όπως είναι η Λέφσκι δείχνει πως έγιναν τραγικά λάθη σε όλα τα επίπεδα. Ο αθλητικός διευθυντής Ζοσέ Μπότο, έφερε νεαρούς παίκτες που ήταν δύσκολο να μπουν στο κλίμα της ομάδας έστω και σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Πίστευε ότι θα μπορέσουν άμεσα να βοηθήσουν. Δυστυχώς την πλήρωσε η ομάδα.

Ο Λουτσέσκου διήνυσε ένα κακό χρονικό διάστημα προετοιμασίας της ομάδας και επιλογών σε παίκτες. Σχεδόν καμία από τις επιλογές του, δεν του βγήκε. Συνολικά η ομάδα, παρουσιάστηκε κατώτερη από την Λέφσκι, που έχει το 1/6 του μπάτζετ του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να επιμείνει στην απόκτηση έμπειρων παικτών, όμως δυστυχώς δεν το έκανε. Το πληρώνει. Χρεώνεται από την πλειοψηφία του κόσμου, αστοχίες και κακό κοουτσάρισμα.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιστρέψει. Δεν μπορεί όμως άμεσα. Έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Το ζητούμενο είναι, οι βασικοί πρωταγωνιστές, να δώσουν όραμα, μετά από έναν καταστροφικό – οδυνηρό αποκλεισμό. Πρέπει όταν καταλαγιάσει ο θυμός, η στεναχώρια να βγουν μπροστά και με πράξεις, να δώσουν όραμα για την επόμενη ημέρα.

Υποχρέωση του Σαββίδη, να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, φέρνοντας τρείς τουλάχιστον παικταράδες. Υποχρέωση του Λουτσέσκου είναι να παρουσιάσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, έναν κανονικό ΠΑΟΚ και όχι το σκορποχώρι που εμφανίστηκε στα δύο παιχνίδια με την υποδυέστερη Λέφσκι.

Υποχρέωση των ποδοσφαιριστών είναι να τιμήσουν την φανέλα που φορούν και τα παχυλά συμβόλαια που εισπράττουν. Για να γίνει ο ΠΑΟΚ, κανονικός, τουλάχιστον μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πρέπει να γίνουν πολλά.

Η ...παραίτηση του Μπότο και οι ισχυρές ρήτρες στον Λουτσέσκου

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, εκπρόσωποι των οργανωμένων με τους Μπότο, Λουτσέσκου, Κυριάκο, Ινγκασον, Βιεϊρίνια, ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας υποστήριξε πως θα υποβάλλει την παραίτησή του στον μεγαλομέτοχο. 

Για να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Όντως, ο Μπότο προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Έγιναν πολλές συζητήσεις τις τελευταίες ώρες, ο ίδιος θεώρησε πως έπρεπε να δείξει τις προθέσεις του. Από τον επίσημο ΠΑΟΚ διαψεύδονταν η κίνηση Μπότο περί παραίτησης. Τονίζονταν επίσης πως ο μεγαλομέτοχος δεν είχε πρόθεση να την κάνει αποδεκτή, εάν επέμενε ο αθλητικός διευθυντής.

Όσο για τον Λουτσέσκου και όλα όσα ακούστηκαν πρέπει να αναφέρουμε τα εξής: Ο Ρουμάνος τεχνικός, είναι “δεμένος” με ισχυρές ρήτρες και δεν έχει πρακτικά την δυνατότητα να παραιτηθεί και να αποχωρήσει από τον σύλλογο, ακόμη κι αν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η διαφορά στο θέμα του Λουτσέσκου με τον Μπότο.

Μόνο εάν ο Σαββίδης αποφάσιζε να διώξει τον Λουτσέσκου, κάτι που είναι απίθανο ή μόνο εάν έρθει μία ομάδα που θα καλύψει την ρήτρα των 7 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του, μόνο τότε μπορεί να φύγει. Όχι όμως με παραίτηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.