Δώσε με και μένα Μπάρμπα!

Metrosport Team21 Ιανουαρίου 2021

του Θάνου Μπούζα

Πριν λίγο καιρό, όταν ο Ιβάν Σαββίδης ήταν πολύ εκνευρισμένος, είχε απευθυνθεί προς τους παίκτες λέγοντάς τους : «Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να συμμετέχει σ’ αυτό είναι ελεύθερος να φύγει». 

Ο πρόεδρος και ευεργέτης του ΠΑΟΚ μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ότι εδώ και καιρό αυτό ήδη συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Ίσως όχι με τον τρόπο που εννοούσε αυτός αλλά σημασία έχει ότι συμβαίνει και μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες οι τάσεις φυγής έχουν ενταθεί. Το «Δώσε με και μένα Μπάρμπα» είναι το νέο μότο του ΠΑΟΚ. 

Ο κ. Σαββίδης σαφέστατα και θα έχει δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές στα κορυφαία στελέχη του προκειμένου να εκπονηθεί το περασμένο καλοκαίρι ένα σχέδιο και να χτιστεί μια ομάδα δυνατή και ικανή να διεκδικήσει και πάλι τίτλους. Όμως η περίοδος συνεργασίας των προηγούμενων προπονητών και τεχνικής ηγεσίας με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ήδη είχε επιφέρει χτυπήματα που σήμερα δείχνουν ότι ήταν ανεπανόρθωτα και αντί οι πληγές που δημιούργησαν να επουλώνονται, δημιουργούνται νέες και πιο επώδυνες. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν ένα σωματείο που παρά το γεγονός ότι δεν είχε κατακτήσει τίτλους, η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών επιθυμούσε να έλθει διακαώς θεωρώντας ότι ο Δικέφαλος είναι το τελικό βήμα στην καριέρα τους. Σήμερα όλα έχουν ανατραπεί. Μετά την ομάδα του νταμπλ ο ΠΑΟΚ έχει διώξει ή έχουν φύγει σχεδόν όλοι οι παίκτες του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δυστυχώς μέσα σε αυτούς τους τρόπους ο επικρατέστερος λόγος ήταν η επιθυμία του παίκτη. 

Από την εποχή του Ροντρίγκεζ και του Τσίμιροτ είχαμε δει πωλήσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στις αξίες των παικτών. Έπρεπε όμως να φύγουν γιατί το επιθυμούσαν και οι ίδιοι οι παίκτες. Το ίδιο όμως συνέβη φέτος και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό. Ο Λημνιός πήγε στην Κολωνία για 3,5 εκατομμύρια. Ο Πέλκας στην Τουρκία για πολύ λιγότερα. Ο Άπκομ στην β Αγγλίας για μια μερίδα φακή και ο Γιαννούλης επίσης στη β κατηγορία Αγγλίας με ποσό πιθανολογούμενο. 

Κοινή συνισταμένη η επιθυμία φυγής του παίκτη. Από πότε θεωρεί ένας παίκτης πρόοδο για την καριέρα του να πηγαίνει στην τελευταία της Γερμανίας ή στη β Αγγλίας; Τώρα γλυκάθηκε και ο Αουγκούστο και θέλει να φύγει για Βραζιλία: Οικογενειακό πρόβλημα τάχαμ. 

Ο Ζαμπά έφυγε με το έτσι θέλω. Κάποιοι πιπιλούν το μυαλό του Σφιντέρσκι να φύγει κι αυτός. Οι μάνατζερ βλέπουν την Τούμπα σα γκουρμέ εστιατόριο! Τα εδώ στελέχη είναι παντελώς ανίκανα να μεταλαμπαδεύσουν την ιδέα του ΠΑΟΚ , τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχει ένας παίκτης όταν περνά το κατώφλι της Τούμπας. Είτε αυτοί είναι διοικούντες είτε επικοινωνιολόγοι είτε τεχνικοί διευθυντές, έχουν μια κοινή συνισταμένη, το μηδέν! Μπορεί να έχουν άλλα χαρίσματα π.χ. να είναι καλοί αρχιτέκτονες… (σ.σ. ειρωνικό). 

Όμως δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην Τούμπα ούτε αυτοί ούτε οι διάφοροι μάνατζερ που κουβαλούν για να πουλήσουν αρχικά και μετά να μας φέρουν τις βαλούτες. Είναι δεδομένο πλέον ότι παρά τα «απίστευτα» που έχει προσφέρει η οικογένεια Σαββίδη έως τώρα, θα είναι εκείνη που θα «ακούσει» έντονες διαμαρτυρίες, παράπονα ακόμα και αδόκιμα , μη προσήκοντα σχόλια. Αυτό θα γίνει λόγω της επιλογής συνεργατών, της πασιφανέστατης ανικανότητας αυτών, της αργοπορίας όλων των αποφάσεων και τη παντελή έλλειψη στρατηγικής, διότι δεν είναι στρατηγική να αντικαθιστούμε ένα βασικό με κάποιον από την Κ19 ή έναν ποδοσφαιριστή δανεικό στις 30 του Γενάρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.