Δολοφονία Λυγγερίδη: Γιατί επελέγη το κλειστό του Ρέντη για την επίθεση-Τι κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Metrosport Team25 Απριλίου 2024

Νέες αποκαλύψεις και στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο της επίθεσης στους αστυνομικούς έξω από το κλειστό του Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα έρχονται στο φως.

Συγκεκριμένα, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι με τις καταθέσεις τους οδήγησαν την Αστυνομία στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκανς και τις 67 συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για τρία άτομα που φέρουν τις κώδικές ονομασίες «67Β», «67Ε» και «67ΣΤ» οι οποίοι περιγράφουν, τόσο την κατάσταση που επικρατεί εντός και εκτός γηπέδων, όσο και τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ των επεισοδίων στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Ο μάρτυρας «67ΣΤ» είπε στους αστυνομικούς ότι: «μόλις μαθεύτηκε ότι θα μας πάρουν προσαγωγή κάποιοι βανδάλισαν το κυλικείο κάνοντας ζημιές και παίρνοντας προϊόντα και κάποιοι άλλοι έβαλαν φωτιά στις τουαλέτες».

Μιλώντας για τρία ηγετικά στελέχη το βράδυ των επεισοδίων ισχυρίστηκε ότι: «αυτοί οι τρεις δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα, φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού».

Σε ότι αφορά την επίθεση στο Ρέντη με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη είπε ότι «ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει επίθεση σε βάρος των ΜΑΤατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο ΣΕΦ ή το Καραϊσκάκη γιατί αυτά τα μεγάλα γήπεδα έχουν κάμερες, ενώ το «Μελίνα Μερκούρη, όχι».

Ακολουθήστε

τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.