Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Απολογούνται σήμερα οι συλληφθέντες

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2022

Αρχίζουν σήμερα (09/02) στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι καταθέσεις των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή της Χαριλάου.

Από όσα συμπεριλαμβανόνται στην δικογραφία προκύπτει ότι οι 11 κατηγορούμενοι είχαν συγκεκριμένους ρόλους. Ήταν χωρισμένοι σε ομάδες εντοπισμού των υποψήφιων στόχων, άτομα παρακολούθησης, αποθηκάριους οπλισμού και τους θηρευτές της ομάδας κρούσης και βασική ομάδα κρούσης.

Κάτι που προκύπτει από τα λεγόμενα τους μέχρι στιγμή: «Ο 23χρονος πήρε κάποιον τηλέφωνο, να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου, υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει. Μετά από λίγο, κάλεσε και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλοί συγκεντρωμένοι, παρά μονο διάσπαρτες παρέες σε πεντάδες. Τότε ο 23χρονος είπε να ξεκινήσουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά….».

Ο 23χρονος είχε καθοδηγητικό ρόλο και οι κατηγορούμενοι φρόντισαν να πετάξουν το μαχαίρι και να εξαφάνισουν κηλίδες αίματος μετά την επίθεση. 

Από την δικογραφία προκύπτει και ο βαρύς οπλισμός που είχαν οι δράστες ο οποίος ήταν: 1 δρεπάνι, 3 μαχαίρια, 1 στειλιάρι, 4 σιδηρολοστούς. 

Κάποια από αυτά τα πέταξαν σε υπόνομο, ενώ έβγαλαν και κάθισμα που είχε αίμα από έναν από τους δράστες. Μάλιστα, ένας από τους δράστες σε μεταξύ τους συνομιλίες αναφέρει ότι έκανε βλακεία που ξέχασε εκεί το δρεπάνι.

Μια ακόμα μαρτυρία δείχνει ότι δεν εμπλέκονται μόνο αυτοί οι 11 και μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα πέρα από τον καταζητούμενο που έχει διαφύγει στην Αλβανία: «Στο τρίτο αυτοκίνητο μάρκας Polo οδηγός ήταν άγνωστος άνδρας, πιθανόν κάτοικος Ωραιοκάστρου, ενώ ενδέχεται να επέβαινε και 5ο άτομο. Συνολικά στα τρία οχήματα μπορεί να βρίσκονταν 13 άτομα».

Παράλληλα, γίνεται αναφορά για ένα άτομο ύψους 1.70, 24 χρονων με σκούφο ο οποίος είναι αξύριστος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.