Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Ζαΐρης11 Φεβρουαρίου 2021

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν να εξασφαλίσει την πρόκριση από χθες ώστε το δεύτερο ματς στις αρχές Μαρτίου να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Το τελικό 5-2 δίνει στον Δικέφαλο το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του θεσμού. Αλλά αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι πως κατάφερε μέσα σε διάστημα τριών ημερών, στην Τούμπα να δεχθει δυο γκολ από τον Απόλλωνα και άλλα δυο από τη Λαμία. Χθες η Λαμία είχε τρεις ευκαιρίες, σκόραρε δυο φορές και από στατική φάση. Ο υπέροχος ΠΑΟΚ στην επίθεση ήταν για μια ακόμη φορά προβληματικός στην άμυνα και με δεδομένο ότι στη φάση των «4» θα αντιμετωπίσει μια δυνατή ομάδα, αυτό προβληματίζει και ανησυχεί. Πολύ απλά διότι σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή της αμυντικής συμπεριφοράς η ομάδα δεν κάνει βήματα προόδου και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια πολλά για να το αλλάξει άρδην. 

Φάνηκε ξεκάθαρα στο χθεσινό ματς ότι ο Σοάρες πρέπει να παίζει ΜΟΝΟ στα δεξιά και δεν είναι μόνο το υπέροχο γκολ του. Φάνηκε επίσης πως ο Τζόλης είναι κεφάλαιο για την ομάδα, πως ο Βιεϊρίνια πρέπει να θυσιαστεί και να βγάλει από το μυαλό του κάθε σκέψη να παίζει αλλού εκτός από το αριστερά. Κυρίως όμως φάνηκε πόσο πολύτιμος ποδοσφαιριστής είναι ο Κρμέντσικ. Ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις ώστε ο ΠΑΟΚ να πάρει σκορ πρόκρισης όταν η ομάδα είχε κολλήσει στο 2-2. Ολες οι αλλαγές του Γκαρσία σε εκείνο το χρονικό σημείο βοθήθησαν. Αλλά ο Τσέχος έχει μια ποιότητα κα στοιχεία διαφορετικά από το Κάρολ. Και μοιραία πλέον όλοι πρέπει να είμαστε... Νόριτς ώστε η ομάδα να ανέβει στην μεγάλη κατηγορία, ο ΠΑΟΚ να εισπράξει τα 7.500.000 εκατομμύρια και να μπορέσει χωρίς τον βραχνά του fair play να διαθέσει χρήματα για την αγορά του Τσέχου. Πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω την κάθετη πτώση του Ινγκασον που αναγκαστικά θα δει την κερκίδα σε δυο από τα τέσσερα επόμενα ματς του ΠΑΟΚ για να ξεθολώσει και να ξεκουραστεί. 

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ προχωρά στον μοναδικό στόχο που του έχει απομείνει για μια μεγάλη διάκριση. Αλλά το ίδιο εύκολα μπορεί να τον αποχαιρετίσει αν στους ημιτελικούς δεν διορθώσει την άμυνα του. Χθες ήταν Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ. Μπροστά «κούκλος» και πίσω «αυτοκαταστροφικός»!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.