Δοκιμάζονται οι αντοχές του Βιεϊρίνια στην τελική ευθεία

Metrosport Team26 Απριλίου 2021

Ο σχηματισμός των τριών στόπερ φαίνεται να τον ωφέλησε στον μέγιστο βαθμό και ο Αντρέ Βιεϊρίνια έγινε και πάλι απαραίτητος για τον ΠΑΟΚ, καλύπτοντας εξαιρετικά τον ρόλο στο δεξί άκρο της άμυνας. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος.

Δεδομένων των επιλογών που (δεν) υπάρχουν στη συγκεκριμένη θέση ο Πάμπλο Γκαρσία δείχνει υποχρεωμένος να υποβάλλει τον αρχηγό του σε μία δοκιμασία των αντοχών του και μάλιστα στο τέλος μιας μακράς και επίπονης σεζόν. Με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να παίζει σε δύο ταμπλό, θέλοντας τόσο το Κύπελλο όσο και τη δεύτερη θέση, τα περιθώρια για rotation είναι μηδαμινά και σε αυτή τη λογική ο Βιεϊρίνια πολύ απλά δεν... βγαίνει από την 11άδα.

Ο Πορτογάλος έμεινε για τελευταία φορά στον πάγκο στο ματς της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή. Από τις 7 Απριλίου όμως και το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ μέχρι χθες, σε διάστημα δηλαδή 18 ημερών, ο Βιεϊρίνια έπαιξε βασικός σε πέντε σερί παιχνίδια, βγάζοντας τρία γεμάτα 90λεπτα και ξεπερνώντας τα 400 λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Βιεϊρίνια άρχισε και τελείωσε τα ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη μένοντας ως το τέλος στον αγωνιστικό χώρο, τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ και αντικαταστάθηκε στο 64' το ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και έγινε αλλαγή στο 83', για να ακολουθήσουν δύο γεμάτα 90λεπτα κόντρα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται ασφαλώς για μία απόδειξη του ότι ο Βιεϊρίνια παραμένει πολύτιμος για τον ΠΑΟΚ όμως η δεύτερη «ανάγνωση» του θέματος αποτελεί απόδειξη του ότι οι εναλλακτικές επιλογές δεν είναι αυτές που χρειάζεται μια ομάδα πρωταθλητισμού με αποτέλεσμα ένας ποδοσφαιριστής 35 ετών να παίζει στα... κόκκινα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.