Do or die!

Metrosport Team28 Ιουλίου 2022

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός, Γιώργος Καστάνης, Γιώργος Ζαϊρης

Πέρσι είχε φτάσει μέχρι τους «8» της διοργάνωσης. Σήμερα καλείται να μην αποχαιρετίσει από μήνα Ιούλιο το Conference League. 

Στις 20:30 στην καυτή Τούμπα (όπου μόνο το ιστορικό πέταλο της 4 και 4α θα είναι κλειστό λόγω τιμωρίας) ο ΠΑΟΚ καλείται να αφήσει στα αποδυτήρια το... φάντασμα του πρώτου αγώνα που του είχε στοιχίσει την ήττα με 2-0 και να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στέλνοντας την Λέφσκι σπίτι της και όχι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Αλλο ΠΑΟΚ υποσχέθηκε χθες τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου όσο και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και μένει να το δούμε στην πράξη. Ο προπονητής του Δικεφάλου θα ρίξει στη μάχη τον Λευτέρη Λύρατζη, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον Γιασμίν Κούρτιτς από την αρχή του αγώνα ενώ «κλείδωσε» η παρουσία του Νάρεϊ στην κορυφή της επίθεσης.

 Στόχος; Σε πρώτη φάση ένα γρήγορο γκολ που θα δώσει φτερά στους παίκτες αλλά και στον αγχωμένο κόσμο που δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να δει την ομάδα να μένει εκτός διοργάνωσης.

Οπως έδειξε και στην τελευταία προπόνηση ο Λουτσέσκου θα προχωρήσει μόνο σε μια αλλαγή στην άμυνα. Εκτός ενδεκάδας αλλά και εκτός αποστολής ο Σάστρε με τον Λευτέρη Λύρατζη να είναι στο δεξί άκρο. Ο Ινγκασον με τον Κάργα στο κέντρο της άμυνας και μπροστά από τον Κοτάρσκι ενώ ο Ράφα Σοάρες θα είναι στα αριστερά με τον Βιεϊρίνια έτοιμο ανά πάσα στιγμή να έρθει από τον πάγκο.

Ο Γιασμίν Κούρτιτς θα είναι στην ενδεκάδα και χθες φρόντισε ο Λουτσέσκου να στείλει μήνυμα συσπείρωσης τονίζοντας πως ο Σλοβένος είναι αφοσιωμένος στην πρόκριση. Δίπλα του θα έχει τον Αουγκούστο και μπροστά θα είναι ο Ντάντας που αυτή τη φορά θα έχει στην κορυφή της επίθεσης τον Νάρεϊ καθώς ο Μπίσεσβαρ θα παίξει στα αριστερά και ο Ζίβκοβιτς στα δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ έχει ως στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε σκορ που θα ισοφαρίσει το 2-0 του πρώτου αγώνα και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Αλλά είναι πολύ σημαντικό ο ΠΑΟΚ να αποφύγει τα παιδαριώδη λάθη που του στοίχισαν τα δυο γκολ στο πρώτο ματς αλλά κυρίως να κάνει ευκαιρίες που δεν δημιούργησε στο πρώτο ματς.

Ο ΠΑΟΚ είτε μέσα από 90’ είτε μέσα από 120’ είτε από την άσπρη βούλα θέλει την πρόκριση. Και αύριο θα μάθει εφόσον το καταφέρει αν θα υποδεχθεί στις 4 Αυγούστου στην Τούμπα την Χαμρούν Σπάρτανς που κέρδισε στην Βοσνία την Βέλεζ με 1-0 και την υποδέχεται σήμερα στην Μάλτα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.