Do or die!

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2021

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ

Αποφεύγουμε τους ξενόγλωσσους τίτλους εκτός κι αν δε βρίσκουμε κάτι αντίστοιχο, που στην περίπτωση αυτή είναι απόφθεγμα, στην Ελληνική γλώσσα! Στην προκειμένη περίπτωση το παραπάνω σημαίνει «ή το κάνεις ή πεθαίνεις». 

Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ έχει βάλει τον εαυτό του σε μια τέτοια πολύ δύσκολη ποδοσφαιρική κατάσταση, όπου το σημερινό παιχνίδι μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα από μια νίκη πρόκριση. 

Για μας μέχρι πριν ένα μήνα και παρά τα προβλήματα που ήταν εμφανή, η ομάδα έδειχνε ότι μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον στις αυτονόητες προκλήσεις τύπου νίκη επί Ατρομήτου ή Ιωνικού ή έστω όχι τόσο εύκολης ήττας με τραγικές εμφανίσεις.

Επίσης θεωρούνταν σχεδόν βέβαιη η πρόκριση μιας και ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα έπρεπε να πάρει το ίδιο αποτέλεσμα εκτός έδρας από την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη την στιγμή που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την τελευταία και δίχως πόντο Λίνκολν. Ακόμη και σε περίπτωση νίκης και των δύο ο ΠΑΟΚ θα χρειαζόταν απλά να πετύχει 2 γκολ παραπάνω. Μέσα στη διάρκεια των περασμένων ετών , από το 2000 και μετά, έχουμε παρακολουθήσει πολλά σύνολα του ΠΑΟΚ άλλα καλύτερα και άλλα χειρότερα. 

Ούτε ένα όμως δεν σου έβγαζε προς τα έξω αυτό το μέγιστο συναίσθημα αρνητικότητας και αμφιβολίας. Πιστεύουμε πλέον ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί εύκολα να κερδίσει ούτε την β’ ομάδα του. 

Του λείπει η αυτοπεποίθηση , η ενέργεια αλλά και η ικανότητα που δημιουργείται από τον συγκερασμό των παραπάνω. Όμως η κατάσταση δεν παύει να κρίνεται ως «θανάσιμη και μη αναστρέψιμη» σε περίπτωση αποκλεισμού. 

Διότι ο Δικέφαλος κερδίζοντας και περνώντας στους 32 θα δώσει ένα κίνητρο στη διοίκηση για αποφασιστική ενίσχυση σε ποιότητα και ποσότητα, θα διατηρήσει τον ευρωπαϊκό στόχο και θα ηρεμήσει τους φιλάθλους του που πλέον στην κυριολεξία δε γνωρίζουν πόσο ακόμα χαμηλότερα θα δουν την ομάδα τους. Στους δευτερεύοντες στόχους είναι τα χρήματα, σχεδόν ένα εκατομμύριο , αλλά και οι βαθμοί που θα πάρει ο ΠΑΟΚ και η Ελλάδα στην Ευρώπη. 

Συμπερασματικά ο Λουτσέσκου που αν και έκανε μια ώρα συνέντευξη δεν μας έπεισε γιατί δεν παίζει ο Τσιγγάρας που πέρυσι αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια, θα πρέπει να σταματήσει τις συζητήσεις και να βάλει στο μυαλό των παικτών του ότι σήμερα ή κερδίζετε ή ποδοσφαιρικά πεθαίνετε μέσα στο γήπεδο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.