«Δύσκολα θα πιάσει ο Ρέμπε στον ΠΑΟΚ, δεν έχει προσωπικότητα»

Metrosport Team13 Ιουνίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή Action Zone φιλοξενήθηκε ο γνωστός ατζέντης παικτών και επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου στη Θεσσαλονίκη, Αχιλλέας Χατζηνικολάου και μίλησε για τον Όλαφ Ρέμπε, ο οποίος είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, αντικαθιστώντας τον Μάριο Μπράνκο.

Ο κ. Χατζηνικολάου εκτίμησε με βάση την εικόνα που έχει πως ο 42χρονος Γερμανός δεν θα πιάσει στους νταμπλούχους Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στον παίκτη που εκπροσωπεί, τον Αχιλλέα Πούγγουρα, ο οποίος αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία της Μπάγερν Μονάχου: «Τα τελευταία 2-3 χρόνια η Μπάγερν ξεκινάει πιο μουδιασμένα μέχρι τη διακοπή. Δυστυχώς οι άλλες ομάδες δεν έχουν το σθένος και τη φανέλα να αντέξουν την κορυφή και όταν βρίσκονται εκεί τα χάνουν και ζαλίζονται και πάντα η διαφορά ξεφεύγει και η Μπάγερν κατακτά με άνεση το Πρωτάθλημα. Προσβλητικό είναι να χαρακτηρίζουν την Μπάγερν Ολυμπιακό της Γερμανίας. Το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι ένα πεντακάθαρο Πρωτάθλημα. Ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο. Εγώ μπορεί να είμαι Μπάγερν από μικρός αλλά όταν μιλάω δημόσια είμαι αμερόληπτος και μιλάω ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου και όχι ως φίλαθλος. Με τον Φλικ έχει αποτελέσματα και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο όμως έχει ένα αρνητικό και ο κόσμος δεν το βλέπει αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να ξεκινήσει το Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν θα κάθεται περίπου ένα μήνα, ενώ άλλες ομάδες που ξεκινούν τώρα τα Πρωταθλήματα τους θα έχουν μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Αγωνιστικά τώρα η Μπάγερν ήταν φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά επειδή μέχρι να αρχίσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν ξέρω πως θα παρουσιαστεί».

Για τον Όλαφ Ρέμπε:

«Καταρχήν να πω πως δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Όταν ήταν στη Βόλφσμπουργκ έβλεπα την πορεία της ομάδας. Δεν είναι εξαιρετική επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολο και μεγάλο σωματείο, έχει καθημερινή πίεση από τον κόσμο, κάθε χρόνο πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό και ο Ρέμπε δεν έχει τη δύναμη, την εμπειρία, τη γνώση να αναλάβει ένα σωματείο στην Ελλάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν του αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας , πάντα του άρεσε να κρύβεται πίσω από τους άλλους. Χρόνια ήταν πίσω από τον Άλοφς και όταν πήρε τη θέση του δεν είχε να δείξει κάτι και η Βόλφσμπουργκ, δεν είχε επιτυχίες και κόντεψε να πέσει. Όταν έφυγε από τη Βέρντερ δεν είχε προτάσεις. Στην Αγγλία δεν είχε επιτυχία και... από το πουθενά τον πήρε ο ΠΑΟΚ. Ξαφνιάστηκα γι΄ αυτή την κίνηση του ΠΑΟΚ. Με κάποιους ατζέντηδες που μίλησα από τη Γερμανία, μου είπαν που τον βρήκαν και τον πήρε ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν μεγαλύτερα ονόματα στη Γερμανία για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Εγώ εύχομαι να έχει επιτυχία, ο ΠΑΟΚ να τον αφήσει να δουλέψει και μακάρι η επιλογή να πιάσει τόπο. Πρέπει να έχεις μεγάλη προσωπικότητα, να μην επηρεάζεσαι και ο Ρέμπε δεν είναι γνώστης της χώρας μας και δεν έχει μάθει κάτω από πίεση. Στη Γερμανία τα Μ.Μ.Ε. δεν ασχολούνται μαζί σου όπως στην Ελλάδα και σαν κουλτούρα πιστεύω δεν θα πετύχει. Μακάρι να διαψευστώ. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί όπως όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης». 

Για το σημερινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ: 

«Είναι πονηρό παιχνίδι και φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός με βάση εικόνα και φόρμας των δυο ομάδων. Σίγουρα, ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση και δική μου πρόβλεψη είναι η ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ έχει να διαχειριστεί πολλούς τραυματισμούς και να μην ξεχνάμε και ο Παναθηναϊκός που πριν τα πλέι οφ ενημέρωσαν τον Δώνη πώς δεν συνεχίζει στην ομάδα στο τέλος της σεζόν. Δεν επιτρέπεται να κάνεις κάτι τέτοιο».

Για τον Πούγγουρα:

«Ο Αχιλλέας έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε ένα ενδιαφέρον από ομάδες της Βόρειας Ευρώπης, όμως αποφασίσαμε να μείνει στον Παναθηναϊκό. Ο Αχιλλέας από τη στιγμή που έφυγε από τον ΠΑΟΚ έχει σταθερή άνοδο, αναμένεται να κληθεί στην Εθνική και νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στις ομάδες που ήταν δεν μιλάει πολύ και δουλεύει σκληρά. Δεν ξέρω γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟΚ, αυτό πρέπει να το ρωτήσετε στους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ. Το παιδί είναι χαρούμενο στον Παναθηναϊκό και με ενόχλησε που δεν είπαν ότι έφυγε ως ελεύθερος κι όχι ως δανεικός. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί σε νεαρά παιδιά από τις ακαδημίες των ομάδων και δυστυχώς κανένας δεν το κάνει πέρα από τον Παναθηναϊκό που το κάνει τα τελευταία δυο χρόνια. Οι υπόλοιποι σπαταλούν χρήματα για αμφιβόλου αξίας παίκτες. Ο ΠΑΟΚ σαρώνει στις ακαδημίες, αλλά κανένα παιδί του δεν είναι βασικό γρανάζι της πρώτης ομάδας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.