Διπλωματικό επεισόδιο για Τζόκοβιτς - Ο πατέρας του: «Τον κρατούν αιχμάλωτο, ετοιμαστείτε να βγούμε στους δρόμους»

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2022

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με όσα συμβαίνουν στην Αυστραλία με πρωταγωνιστή τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον πατέρα του Σέρβου τενίστα να καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους, καθώς όπως λέει κρατούν τον γιο του αιχμάλωτο.

Ο θρύλος του τένις βρίσκεται από σήμερα (5/1) στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης για να συμμετάσχει στο Australian Open, αλλά εξαιτίας κάποιου λάθους στη συμπλήρωση των ταξιδιωτικών εγγράφων οι αρχές της Αυστραλίας ( η χώρα δεν επιτρέπει στους ανεμβολίαστους την είσοδο ) απαγόρεψαν την είσοδο του Σέρβου στη χώρα.

Η αναπληρώτρια Υπουργός αθλητισμού, Γιάλα Πάλφορντ, ανέφερε για το αίτημα της ομάδας του Τζόκοβιτς: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της visa του Novak Djokovic για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση visa, για να συμμετάσχει στο Grand Slam του Australian Open το 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών».

Ο πατέρας του τενίστα παρακολουθώντας όσα βιώνει ο γιος του, θέλησε να απευθύνει μήνυμα προς όλους μέσω δηλώσεών του στο Sputnik: «Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, τον κρατούν αιχμάλωτο εδώ και πολλές ώρες. 

Δεν είναι μια μάχη για τον Νόβακ αυτή, είναι μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου! Είναι μία μάχη για όλο τον κόσμο. Αν δεν τον απελευθερώσουν μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ετοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μία μάχη για όλους μας».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας απαιτεί την απελευθέρωσή του

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς παίρνει τεράστιες διαστάσεις, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας να ζητάει άμεση συνάντηση με τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι για διευθετηθεί το θέμα, ώστει να απελευθερωθεί ο Σέρβος.

Τα ΜΜΕ της Σερβίας αναφέρουν πως ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Σελάκοβιτς, είναι έξαλλος επειδή δεν μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τις αρχές της Αυστραλίας και ειδικά με το αντίστοιχο υπουργείο στην Καμπέρα.

Επίσης, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας με την απαίτηση ο Νόβακ Τζόκοβιτς να αφεθεί ελεύθερος, πριν ανατείλει ο ήλιος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.