Διπλή έξοδος κινδύνου με... καλή ψυχολογία

Δημήτρης Μπούζας04 Απριλίου 2021

Ο Πάμπλο και οι παίκτες του μετά την άνετη επικράτησή τους στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ επί της ΑΕΚ που συνοδεύτηκε και με μία εξαιρετική εμφάνιση, καλούνται στο πενθήμερο που θα εγκατασταθούν στην Αθήνα να διασφαλίσουν τις προοπτικές οι οποίες θα τους επιτρέψουν να προσεγγίσουν τους δύο στόχους τους. Κι αυτό θα το καταφέρουν «γράφοντας υποθήκη» στις δύο αναμετρήσεις με ισάριθμα νικηφόρα αποτελέσματα. 

Η διπλή αποστολή καθοριστικής αναμφισβήτητα σημασίας, ενέχει κινδύνους από τη στιγμή που και οι δύο αντίπαλες ομάδες σε αυτούς τους συγκεκριμένους αγώνες παίζουν σχεδόν τα ρέστα τους. Οι μεν πράσινοι διεκδικούν μια θέση στον... ευρωπαϊκό ήλιο, ενώ οι Ενωσίτες τη συμμετοχή τους στον τελικό του κυπέλλου που τους δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο. 

Οι διασταυρώσεις των διεκδικήσεων των τριών ομάδων, καθιστούν τις μεταξύ τους συγκρούσεις συναρπαστικά ενδιαφέρουσες. Είναι λογικό και οι τρεις να στηρίζουν τις ελπίδες για την επίτευξη των στόχων της χρονιάς στα αποτελέσματα που θα τους βοηθήσουν, τα οποία όμως μπορούν να προκύψουν μόνο μέσα από υπερβατικές προσπάθειες. Από τη στιγμή που οι «αποστάσεις» που τις χωρίζουν είναι μικρές και ο κίνδυνος μιας στραβής δεν μπορεί να αποκλειστεί, όλα παίζονται και όλα διεκδικούνται επί ίσοις όροις. 

Σαφέστατα στους αγώνες των πλέι οφ υπάρχει μια διάρκεια και η πιθανότητα βαθμολογικών διαφοροποιήσεων, κάτι το οποίο είναι σε θέση να αλλάξει τη σειρά για τις ευρωπαϊκές θέσεις. Στους ημιτελικούς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και περιορίζεται σε μια διπλή αναμέτρηση των δύο μονομάχων. 

Έχοντας κατά νου λοιπόν ο Πάμπλο Γκαρσία να μην αφήσει τίποτα στην τύχη και εξετάζοντας από όλες τις πλευρές και από όλες τις οπτικές της, την διπλή έξοδο της ομάδας του και ιδιαίτερα το γεγονός της ευκαιρίας που της δίνεται να βάλει γερές βάσεις για ένα καλό φινάλε στη χρονιά, δούλεψε πάνω σε ένα ιδιαίτερο πλάνο που θα βοηθήσει τους παίκτες του να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στις αποσκευές τους τα ιδανικά αποτελέσματα από τα ντέρμπι με τους δύο Αθηναίους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψυχολογία «της ομάδας των πολλών διεθνών» - όπως αποκαλείται αλλά και είναι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ – χαρακτηρίζεται εξαιρετική. Σε αυτό βοήθησε σίγουρα η εμφάνιση του πρώτου αγώνα που έδωσε για τα πλέι οφ. Εκτός όμως της καλής ψυχολογίας, ο κόουτς ίσως για πρώτη φορά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και τραυματισμών. Έχει την άνεση της επιλογής των αρίστων κάτι που αυτόματα σημαίνει πως δεν θα ξεμείνει και από κάποιες (έστω και ελάχιστες) αξιόλογες εναλλακτικές αν χρειαστούν. 

Ο αντίπαλος ο οποίος όπως προαναφέραμε παίζει τα ρέστα του σε αυτό το παιχνίδι, θεωρείται υπερβέβαιο πως θα είναι μια ομάδα πολύ δύσκολη που θα υπερασπιστεί με πάθος την τελευταία της ευκαιρία. Να σκεφτεί κανείς ότι «επιστρατεύεται» με κίνδυνο να πάθει μεγάλη ζημιά υποτροπής, ο κορυφαίος παίκτης της (Μαουρίσιο). Οι πράσινοι θα τα παίξουν όλα για όλα. Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους και ας το μετρήσουν ο Γκαρσία και οι παίκτες του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.