Διούδης: «Η εικόνα που βγάζουμε δεν αντιπροσωπεύει ούτε εμάς ούτε τον σύλλογο»

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2026

Εμφανώς απογοητευμένος από τη νέα βαθμολογική απώλεια του Άρη παρουσιάστηκε ο Σωκράτης Διούδης στις δηλώσεις του μετά το φινάλε του ματς.

Ο έμπειρος γκολκίπερ επιχείρησε να εξηγήσει τις απανωτές αγωνιστικές αποτυχίες των «κιτρινόμαυρων» και δεν δίστασε να παραδεχθεί πως η εικόνα που βγάζει ο Άρης δεν συμβαδίζει ούτε τη δυναμική του συλλόγου, αλλά ούτε και τις αγωνιστικές δυνατότητες των παικτών.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

«Είμαι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος. Έχουμε πολλές ικανότητες που δεν βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο και η εικόνα που παρουσιάζουμε δεν αντιπροσωπεύει ούτε εμάς ούτε τον σύλλογο. Σε τέτοια ματς πρέπει να δείχνουμε ανωτερότητα, να πιέζουμε και να μην αφήνουμε ελπίδα στον αντίπαλο. Εμείς δώσαμε ευκαιρίες, δεν τελειώσαμε σωστά τις φάσεις και το αποτέλεσμα είναι κακό για εμάς, αφού μας αφήνει αρκετά μακριά από τον στόχο μας».

Για το στοιχείο που φταίει και ο Άρης δυσκολεύεται να κερδίσει: «Είναι κάτι που μας λείπει όλη τη σεζόν. Είμαστε από τις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος, αλλά δεν ευθύνονται μόνο οι επιθετικοί. Έχει να κάνει γενικότερα με τον τρόπο που δημιουργούμε. Ακόμα και τις λίγες φάσεις που φτιάχνουμε, δεν τις εκμεταλλευόμαστε, όπως και σήμερα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Είναι κάτι που δουλεύουμε καθημερινά.».

Για την πορεία της σεζόν: «Είναι περίεργη η θέση μου, γιατί είμαι από μικρός εδώ, οπότε έχω και την εικόνα ενός φιλάθλου. Η σεζόν στράβωσε από την αρχή, δεν δείξαμε τη θέληση ώστε όλοι να νιώσουν ότι αντιπροσωπεύουν έναν μεγάλο σύλλογο. Θεωρώ ότι μέσα στη σεζόν δείξαμε μια λάθος νοοτροπία. Όταν παίζεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, πρέπει να τα δίνεις όλα και για τον κόσμο. Όταν έρχεται μια αποτυχία από την αρχή της χρονιάς, με τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, γιατί υπήρχαν βλέψεις φέτος, και κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε».

Για τη μάχη της 5ης θέσης: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας. Να δείχνουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και να κερδίζουμε. Τη σεζόν δεν μπορούμε να τη γυρίσουμε σε κάτι μεγάλο, αλλά τουλάχιστον να πετύχουμε το μίνιμουμ των στόχων μας, που είναι η 5η θέση. Για τους νέους παίκτες από τη δική μου θέση πρέπει να δείχνω στους ξένους παίκτες που έχουν έρθει τι σημαίνει αυτή η ομάδα. Όταν δεν νικάμε και ο κόσμος δεν έρχεται όπως παλιότερα, εμείς πρέπει να δίνουμε το 100%. Ο κόσμος του ΑΡΗ καταλαβαίνει ποιος δίνει τα πάντα και ποιος όχι. Όταν αγωνίζεσαι σε έναν τέτοιο σύλλογο, πρέπει πάντα να τα δίνεις όλα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.