Διώξτε τον Σαββίδη!

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2021

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Η εντολή έχει δοθεί εδώ και πολύ καιρό. Χρόνια ολόκληρα έχουν περάσει από τότε που αθλητικά, επιχειρηματικά ακόμη και γεωπολιτικά κέντρα επεδίωκαν ή ακόμη και θέλησαν να επιβάλλουν τον εξοβελισμό του Ελληνοπόντιου επιχειρηματία! Δεν θέλανε να του δώσουνε κανάλι, λιμάνι, ξενοδοχεία. Επιθυμούσαν να εκμεταλλευτούν την ρευστότητά του και να του φορτώσουν σωρεία προβληματικών επιχειρήσεων οδηγώντας τον έτσι πιο σύντομα στην έξοδο.

Του έβαλαν και του βάζουν συνεχώς εμπόδιο σε όλες του τις επενδύσεις. Πλήττεται νυχθημερόν από το σύνολο των Μέσων ενημέρωσης την στιγμή που άλλοι επιχειρηματίες «περνάνε στον αφρό» εξαιτίας των πολιτικών τους ,κυρίως, διασυνδέσεων. Οι λέξεις «αθέμιτος ανταγωνισμός» παίρνουν ορισμό στις σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με άλλους επιχειρηματίες. Για παράδειγμα ο Σαββίδης πολύ δύσκολα θα βρει δανεισμό από Ελληνική τράπεζα αν και κατά πως δείχνουν τα μεγέθη του δεν τον έχει και ανάγκη.

Αντιθέτως οι επιχειρηματίες προσκείμενοι του συστήματος μπορούν και βρίσκουν δεκάδες εκατομμύρια στο χρηματιστήριο ή αν εξοκείλουν οικονομικά τους χαρίζονται σχεδόν όλα τα δάνεια που χρωστάνε. Πρόσφατα είχαμε μια τέτοια περίπτωση όπου δάνειο εκατοντάδων εκατομμυρίων παλαιού ποδοσφαιρικού παράγοντα … έγινε δώδεκα!! Και με νυν επιχειρηματίες γίνονται τα ίδια. Υπάρχει μια οικονομική ομερτά όπου κανείς θεσμός δεν κινεί τα νήματα προκειμένου να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανόνες για όλους όσους χρωστάνε σε τράπεζες και δημόσιο.

Μόλις χθες ένας μεγαλοεφοπλιστής που τα δικά του μέσα ενημέρωσης διαφημίζουν τις φιλανθρωπίες του ενώ σιωπούν για τα παραπτώματα και τις παρανομίες του, δέχθηκε προσφυγή από παίκτη. Ρεζίλι των σκυλιών που πολύ σύντομα θα μετατραπεί … σε λάθος του παίκτη. Εδώ παίζουν ποινικοί σε ομάδες προκειμένου να τους μεταγράψουν -δεν τους παίρνει κανείς- και δεν ανοίγει μύτη. Μέσα σε όλα αυτά συγκεκριμένες εφημερίδες και σάιτ συστηματικά και με μαθηματική ημερολογιακή ακρίβεια επαναλαμβάνουν ότι ο Σαββίδης εξαφανίσθηκε, ότι δεν δίνει μία, ότι εγκαταλείπει τις επενδύσεις του.

Καλό θα είναι εκεί στο λεκανοπέδιο και δη στον Πειραιά να δουν τι γίνεται με το λιμάνι τους όπου η μια απεργία διαδέχεται την άλλη και επιχειρηματικοί κολοσσοί εκφράζουν συνεχώς τη δυσαρέσκειά τους. (Κάτι που δε λαμβάνει τη δημοσιότητα που θα έπρεπε). Στο λιμάνι του Πειραιά διπλασιάστηκαν τα τέλη ενώ οι εργάτες απεργούν και για θέματα ασφαλείας (έχουμε συχνά εργατικά ακόμη και θανατηφόρα ατυχήματα). Θέλετε δε θέλετε ο Σαββίδης θα φτιάξει το Λιμάνι, το Πόρτο Καράς, το γήπεδο της Τούμπας και θα δημιουργήσει και πάλι την ομάδα από την αρχή. Άλλοι να δούμε τι θα κάνουν που δεν έχουν ξεπληρώσει ούτε το Καραϊσκάκη ούτε τα 20 εκατομμύρια που επιδικάστηκαν για τον Κοσκωτά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.