ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα η... παράγκα (Ολυμπιακός, ΕΕΑ και Αυγενάκης)

Δημήτρης Μπούζας22 Νοεμβρίου 2022

Δεν χρειάζεται ασφαλώς να διευκρινίσω σε «ποιους» και «γιατί» αναφερόμαστε στον τίτλο του σημερινού σημειώματος. Κι αυτό, γιατί είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως όλοι σας λίγο – πολύ έχετε αντιληφθεί ποιοι είναι εκείνοι που κρύβονται πίσω από τη λυσσαλέα εχθροπάθεια και το απύθμενο μίσος μια διαχρονικής άθλιας επιχείρησης, που μοναδικό στόχο της έχει, την παράλληλη εξόντωση του ΠΑΟΚ και του Ιβάν. Ως εκ τούτου, ας αφήσουμε στην άκρη τις όποιες υποθέσεις, υπαινιγμούς, εικασίες και αμφισβητήσεις που μπορούν να γίνουν και ας περάσουμε σε ταυτοποιήσεις με ονόματα και διευθύνσεις. 

Ο ΠΑΟΚ βάλεται μεθοδικά και σχεδόν απροκάλυπτα από τον Ολυμπιακό (κουράστηκα να τον αποκαλώ ομάδα του δημοσίου και της εύνοιας και των σκανδάλων), ο οποίος στο βρώμικο πόλεμο που έχει ξεκινήσει στο δικέφαλο εδώ και χρόνια, πάντοτε είχε την βοήθεια όλων των Κυβερνήσεων ανεξαιρέτως. Περιοριζόμενοι ωστόσο στα «σημερινά» και όχι στα «χθεσινά», οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τόσο εξόφθαλμη αυτή η στήριξη και ανοχή, που όσο καλή διάθεση και να έχεις, δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου και να την αγνοήσεις. Πολύ περισσότερο να υποστηρίξεις και το αντίθετο. 

Αυγενάκης και Ολυμπιακός χέρι – χέρι βαδίζουν σε ότι έχει αποφασιστεί προηγουμένως από τους επιτελείς του λιμανιού. Είναι ένα είδος σύγχρονης παράγκας, της οποίας η ισχύς και ο παρασκηνιακός ρόλος δεν αμφισβητούνται. Ο Κρητικός Υπουργός από ότι έχει αποδειχθεί, διαθέτει μια άνευ προηγουμένου στήριξη από όλο το ερυθρόλευκο Κυβερνητικό μπλοκ, που τον διατηρεί στο απυρόβλητο και ανέγγιχτο, παρά το γεγονός της φθοράς που προκαλεί στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση του. 

Είναι γνωστό πως με αυτή τη στήριξη έστησε μια επιτροπή (την περιβόητη ΕΕΑ), τοποθετώντας πρόεδρο τον κουμπάρο του και επιλέγοντας τα υπόλοιπα στελέχη να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του. Η συγκεκριμένη επιτροπή επωμίστηκε όπως φάνηκε από τις προθέσεις της, την αποστολή και την ευθύνη να πετύχει και να ολοκληρώσει ένα όνειρο που χρόνια έχουν εκεί στο λιμάνι. Να διαλύσουν δηλαδή τον ΠΑΟΚ! Επειδή καμιά φορά η επανάληψη στερεότυπων – όπως να αναφερθούμε στο τι έπραξε η επιτροπή – αυτό κουράζει, μένω στο άλλο το σημαντικό: Στο ότι χρεώνεται με ένα σκανδαλο το οποίο την γελοιοποίησε διεθνώς και εγχωρίως (πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ). 

Δυστυχώς και μέσα σε λίγο χρόνο η επιτροπή – Αυγενάκη επανήλθε με πρωταγωνιστή και πάλι τον πρόεδρο της και κουμπάρο του Υφυπουργού κ. Τζουλάκη, επιχειρώντας για δεύτερη φορά να στήσει νέο σκάνδαλο και να μπλέξει τον ΠΑΟΚ σε νέες περιπέτειες. Τότε ήταν η πολυιδιοκτησία (σενάριο θρύλου και Κούγια) και τώρα μία νηπιακού επιπέδου αλλά και σκεπτικού εισαγγελική... δίωξη, για την οποία ήδη άρχισαν να αναφέρονται με ειρωνικό τρόπο, ακόμη και φίλα προσκείμενοι νομικοί κύκλοι. Στο προχθεσινό σημείωμα αποκαλύψαμε (αν μπορεί κανείς να το θεωρήσει αυτό σαν αποκάλυψη) ότι... για μια ακόμη φορά «οι μάγκες πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη». Κι αυτό γιατί την ίδια μέρα που έσκασε η «είδηση», είχαμε την ναυαρχίδα του μιντιακού στόλου του προέδρου του λιμανιού (ΤΑ ΝΕΑ) με ένα πύρινο άρθρο και με τίτλο: «Βόμβα από την ΕΕΑ για την αποχώρηση του Γιώργου Σαββίδη από το Δ.Σ του ΠΑΟΚ», να πανηγυρίζει και να προαναγγέλει εξελίξεις του τύπου και του επιπέδου της πολυιδιοκτησίας. Εδώ κάπου κολλάει το θυμόσοφο... «θέλει η Βασίλω να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει». Βέβαια κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι η κοινή γνώμη έχει πλέον σχηματίσει τη στέρεη άποψη του πως λειτουργεί σαν νέα παράγκα το σύστημα Ολυμπιακός και Αυγενάκης. 

Θαρρώ ότι στο δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», καλύτερη απάντηση ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Θωμαϊδη στο Κυριακάτικο Metrosport. Εν ολίγοις μπαίνουν όλα τα πράγματα για αυτήν την συγκεκριμένη υπόθεση στη σωστή τους βάση. Έγραφε λοιπόν αποσπασματικά ο έμπειρος και ειδικός σε αυτά τα θέματα δημοσιογράφος: «ΕΕΑ: Ένας εισαγγελέας που του «διέφυγαν» όσα ξέρει και ένας πρωτοετής της νομικής. Ένας πρώην εισαγγελέας που ξέχασε τα νομικά του». Όσοι είχατε την ευκαιρία να το διαβάσετε, νομίζω ότι σχηματίσατε μια στέρεη άποψη ότι μιλάμε για μια δίωξη - φιάσκο, με την προοπτική ακόμη και αν υπάρξουν εξελίξεις, ότι τελικά θα καταλήξει στα μπάζα.

ΥΓ1: Τα λεβεντόπαιδα της Κ-17 με ανατροπή έστειλαν το μήνυμα τους εκεί που πρέπει. Καθάρισαν – σε ουδέτερο γήπεδο – την αντίστοιχη Κ-17 του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας πως γίνεται σωστή δουλειά στις ακαδημίες. Αλλά επιπρόσθετα και ότι ήρθε η ώρα να οργανωθεί με τη δέουσα σοβαρότητα η διαχείριση των χαρισματικών πιτσιρικάδων, που μέχρι τώρα οι περισσότεροι «εξαφανίζονται» από λάθος συμπεριφορές και εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.