Δημοσκόπηση: Πρωτιά με 2ψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ-Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Metrosport Team07 Απριλίου 2024

Πρώτο κόμμα με διψήφια διαφορά φαίνεται πως είναι η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπησε, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή για τις Ευρωεκλογές η ΝΔ βρίσκεται στο 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 13%, η Ελληνική Λύση στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 9,4%, ενώ ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, Νέα Αριστερά με 4%, Νίκη με 3,5% και Σπαρτιάτες με 3,3%. 

Την ίδια ώρα, οι Δημοκράτες βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προβάδισμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 20% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 19%, Κυριάκος Βελόπουλος με 17% και τελευταίοι οι Ανδρουλάκης (14%), Κασσελάκης (12%), Χαρίτσης (8%) και Νατσιός (6%).

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης, το 29% δήλωσε πολύ ή αρκετά ευχαριστημένο, το 30% λίγο ευχαριστημένο και το 41% καθόλου.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συντριπτικά απογοητευμένοι δείχνουν όσοι απάντησαν, καθώς το 63% λέει «καθόλου» και το 22% «λίγο», ενώ μόλις το 12% λέει «πολύ ή αρκετά».

Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα των πολιτών

Στο ερώτημα ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στη χώρα, η ακρίβεια προηγείται με ποσοστό 64%, με την εγκληματικότητα και την υγεία να ακολουθούν με 26%.

Ένα από τα ερωτήματα αφορά τα 50 χρόνια της ΝΔ και το ποιος θεωρούν ότι ήταν ο πιο σημαντικός αρχηγός στην ιστορία του κόμματος για την Ελλάδα, αλλά και για το κόμμα.

 Η πρώτη θέση αναμενόμενα πάει στον πρώτο αρχηγό της Μεταπολίτευσης, Κωνσταντίνο Καραμανλή, με ποσοστά 60% και 56% αντίστοιχα, με τον εν ενεργεία πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί με 21% και 24% αντίστοιχα. Ο Κώστας Καραμανλής ακολουθεί με 20% και 18% και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με 16% και 18% αντίστοιχα.

Στο ερώτημα για το ποιες είναι οι προσδοκίες της κοινωνίας από τη δεύτερη τετραετία της ΝΔ, το 37% των πολιτών περιμένει βελτίωση των εισοδημάτων του και το 46% των ενίσχυση της Υγείας. Ψηλά είναι και η αντιμετώπιση της ακρίβειας (28%) και η πάταξη της εγκληματικότητας (16%).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.