Δημοσκόπηση ALCO: Στις 3,6 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Metrosport Team20 Μαρτίου 2023

Στις 3,6 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σύμφωνα με την μέτρηση, η ΝΔ χάνει 4,7 ποσοστιαίες μονάδες και πέφτει στο 28,4% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων. Απώλειες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που πέφτει στο 24,8% από το 25,1%, όπως και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που χάνει μισή μονάδα και καταγράφεται στο 9,3% με την αναγωγή επί των εγκύρων. Παράλληλα, οριακά είναι τα κέρδη του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ ανεβαίνουν το MεΡΑ25 ( από το 2,7% στο 3,4%) και το κόμμα Κασιδιάρη (από το 2,7% στο 3,4%).

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει στο 18% , ενώ το το 40% των αναποφάσιστων προέρχεται πλέον από τη ΝΔ, ενώ πριν από την τραγωδία στα Τέμπη ήταν στο 20%. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συσπείρωση της ΝΔ καταγράφηκε μειωμένη κατά 9 μονάδες μέσα σε έναν μήνα - στο 68%.

Στην παράσταση νίκης, το 44% λέει ότι νικητής θα είναι η ΝΔ και μόλις 12% αναφέρει ως πιθανότερο νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον το 38% απαντά ότι «δεν γνωρίζει» στη σχετική ερώτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά 7 μονάδων στο ερώτημα σε ποιον από τους δύο μονομάχους πρέπει να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία» στη διακυβέρνηση, ωστόσο ο «Κανένας».... πρωτεύει με 36%. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρείται καλύτερη από εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 8 ποσοστιαίων μονάδων - ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό, το 30% του εκλογικού σώματος (αύξηση 5 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση) αναφέρει ότι θεωρεί την κάλπη της απλής αναλογικής ως μία ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

Το 71% δηλώνει ότι το δυστύχημα στα Τέμπη έχει αλλάξει «αρκετά ή πολύ» αρνητικά την εικόνα που έχει για την κυβέρνηση, ενώ το 52% δηλώνει ότι δεν θεωρεί ειλικρινή την έκφραση συγγνώμης από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.