Δημοσιογραφία για τα μπάζα, έθαψαν την «πρώτη» είδηση!

Δημήτρης Μπούζας25 Απριλίου 2020

Τι σύμπτωση κι αυτή; Το χθεσινό μου σχόλιο το είχα «μοιράσει» στα δύο. Το ένα κομμάτι – το μεγαλύτερο – το παραχώρησα αναδημοσιεύοντας και σχολιάζοντας τις απόψεις της γνωστής καθηγήτριας δημοσιογραφίας Τζέιν Μάρτινσον που αφορούσαν μια προσπάθεια σωτηρίας του Τύπου και της δημοσιογραφίας σε παγκόσμιο επίπεδο και το δεύτερο σε μια συνοπτική παρουσίαση και τοποθέτηση μου, που είχε σχέση με τη σημαντική είδηση της παραπομπής του Ολυμπιακού να δικαστεί, γιατί έστησε τον αγώνα του με τον Ατρόμητο και αλλοίωσε το αποτέλεσμα (εκμαυλισμός συνειδήσεων 100%). 

Αλήθεια πως αλλιώς θα μπορούσα να χαρακτηρίσω εκτός από σύμπτωση, την απρόσμενη και την εντός ελαχίστου χρόνου σύνδεση των δύο διαφορετικών κειμένων τα οποία με απλή συγκολλητική ουσία, το όνομα του δαφνοστεφανομένου και τις δράσεις των επιτελών του, μας δίνει τακτικά ευκαιρίες να βρισκόμαστε μπροστά σε παρόμοιες εκπλήξεις! Στο σχόλιο για την προσπάθεια που καταβάλλεται παγκοσμίως με στόχο τη σωτηρία του Τύπου και της διαβρωμένης και απαξιωμένης δημοσιογραφίας απλά προσθέσαμε και τις δικές μας απόψεις οι οποίες αναφερόντουσαν μονοθεματικά στην πανθομολογούμενη εξαθλίωση του λειτουργήματος. Το οποίο σε ένα μεγάλο μέρος του ελέγχεται από κάθε είδους τυχοδιώκτες (σκοτεινούς Κροίσους, βρώμικους μεγαλοεπενδυτές, ακόμη και ναρκοβαρώνους). 

Απέναντι ακριβώς βρισκόταν καταχωρημένη και η άποψη μας για την απόφαση της εισηγήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας κυρίας Σπανού με την «παραπομπή» της ομάδας του δημοσίου. Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι σχεδόν με την παράλληλη παρουσίαση των δύο κειμένων, θα είχαμε και την αλληλοεπιβεβαίωση τους. Τα περί διαβρωμένης και χειραγωγούμενης δημοσιογραφίας ήρθαν σε χρόνο ρεκόρ και «έδεσαν» με τα όσα απίστευτα ακολούθησαν την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη δράση του ερυθρόλευκου παρακράτους. Κι αυτό γιατί το σύνολο των ΜΜΕ του λεκανοπεδίου, πλην ελαχίστων και ως εκ τούτου και τιμητικών εξαιρέσεων, ελεγχόμενο και καθοδηγούμενο από την πανίσχυρη ερυθρόλευκη προπαγάνδα, πειθαρχημένο σε πρότυπα γκεμπελισμού, έκλεισε το διακόπτη και βύθισε στο σκοτάδι την ενημέρωση των Ελλήνων. Μια τόσο σημαντική είδηση εξαϋλώθηκε, εξαφανίστηκε και αν κάπου εμφανίστηκε ήταν σε κάποια σκοτεινή γωνιά. Να σκεφτεί κανείς ότι είναι οι ίδιοι εκπρόσωποι ενημέρωσης εκείνοι που είχαν αναλάβει εργολαβικά την προβολή, την διόγκωση και την ανάδειξη ενός ανύπαρκτου σχεδόν θέματος κατασκευής μιας επιτροπής, αποτελούμενης από γραφικούς και χρηματιζόμενους. Εκβιάζοντας και επηρεάζοντας τους πάντες, ιδιαίτερα τους δικαστές πέτυχαν το στόχο τους ο οποίος δεν ήταν άλλος από την εξουδετέρωση του βασικού ανταγωνιστή τους στην διεκδίκηση του τίτλου. 

Κάτι βέβαια για το οποίο βοήθησε και η αγωνιστική αστάθεια του τελευταίου. Είναι η ίδια χαλασμένη δημοσιογραφική φάρα που εξυμνούσε τους «μαχητές» της επιτροπής Αυγενάκη και αποθέωνε τα φαιδρολογήματα και τις γραφικές επινοήσεις ασυνάρτητων τύπων. Σήμερα αυτή η φάρα σιωπά μαζικά, αμαρτωλά και ένοχα. Νεκρική σιγή για μια απόφαση που στέλνει την ομάδα τους στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες: αλλοίωση αποτελέσματος, στήσιμο κατά τα κοινώς λεγόμενα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Εμείς θα προσθέταμε και το ένοχοι για εκμαυλισμό συνειδήσεων, χαρακτηρισμό τον οποίο μάλιστα αναφέραμε και εισαγωγικά. Οι ενδείξεις, οι αποδείξεις και οι πιθανολογήσεις ισχυροποιούνται όπως διέρρευσε από απομαγνητοφωνήσεις νόμιμες του εθνικού μας κοριού. Σιωπούν λοιπόν τα δημοσιογραφικά αυτά κατευθυνόμενα θρασίμια. Να ξέρουν όμως ότι η κοινή γνώμη βλέπει, ακούει και κρίνει και ότι η ετυμηγορία της είναι συντριπτική για αυτούς. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η απόφαση μοιάζει με αρχή των δεινών τους. Γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος άλλος δικαστικός του θάρρους της κυρίας Σπανού να θελήσει να βάλει τα χέρια του μέσα στο μαγκάλι και να βγάλει από τη φωτιά τα «κάστανα» του περιβόητου αγώνα Ολυμπιακού – Βέροιας τα οποία έχουν καρβουνιάσει από την αδικαιολόγητη εθελοτυφλία συγκεκριμένων θεσμικών. Είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις απολαμβάνοντας όμως συγχρόνως και την μουγγαμάρα μιας δημοσιογραφίας για τα μπάζα που εκθέτει ανεπανόρθωτα το λειτούργημα.

ΥΓ1: Άψογη η παρουσίαση από πλευράς Metrosport και Metropolis των σημαντικών εξελίξεων. Ιδιαίτερα τεκμηριωμένη ήταν η ανάλυση από το δίδυμο Μπούζου – Θωμαϊδη όπως και από πλευράς του Γιώργου Ζαϊρη. Προσωπικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά όπως το έκανα και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις του παρελθόντος ότι δεν τρέφω ούτε και για αυτή την περίπτωση αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Και αυτό γιατί είναι γνωστή η παντοδυναμία του παρακράτους του λιμανιού.

ΥΓ2 Περιμένω να αποδειχθεί κάτι πολύ σοβαρό που αποκάλυψε χθες ακροατής του Metropolis και το οποίο αφορά τον Αλέξη Κούγια. Θα έχουμε μεγάλο γλέντι αν επιβεβαιωθεί.

ΥΓ3: Ο Λάκης Σημαιοφορίδης κατέδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η συγκεκριμένη επιτροπή μπορεί και είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει ποινές με απλές ενδείξεις και πιθανολογήσεις. Μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουν και στα δύο παιχνίδια;

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (24/4)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.