Δήμος Βόλβης: Εκδήλωση μνήμης για τα 200 χρόνια από τη Μάχη της Ρεντίνας

Metrosport Team13 Ιουνίου 2021

Eκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 200 χρόνια από την Μάχη της Ρεντίνας οργάνωσε ο δήμος Βόλβης, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρίνας στη Ρεντίνα.

Η Μάχη της Ρεντίνας ανήκει στην κατηγορία ηρωικών γεγονότων που δεν έτυχαν της αναγνώρισης που τους έπρεπε, γι' αυτό και ο δήμος Βόλβης αποφάσισε να βγάλει από τα σκοτάδια της λήθης αυτή την ηρωική στιγμή της πατρίδας μας.

Ήταν μια εκδήλωση μνήμης που για πρώτη φορά οργανώθηκε μετά από 200 χρόνια, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την σημασία που δίνει ο δήμαρχος Βόλβης στην ανάδειξη του ιστορικού και μνημειακού πλούτου του τόπου του.


Σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ Θεόκλητο, παρουσιάστηκε η λαμπρή μάχη που έγινε στα Μακεδονικά Τέμπη, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος, από τα Μαντεμοχώρια της Χαλκιδικής, συνεργάτης και πρωτοπαλίκαρο του Ήρωα και Εθνεγέρτη της Μακεδονίας, Εμμανουήλ Παπά


Η ημερομηνία που διεξήχθη η Μάχη της Ρεντίνας, η 15η Ιουνίου, θα τιμάται κάθε χρόνο, με την λαμπρότητα που της αξίζει, αποτελώντας μια επίσημη τοπική εορτή για τον Δήμο Βόλβης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος του Ομίλου Metromedia, Δημήτρης Κανελλάκης


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.