Δήμος Θερμαϊκού: Δωρεάν ποδήλατα για όλους θα «κατακλύσουν» την περιοχή

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2022

Στο πρόγραμμα βιώσιμης μικροκινητικότητας εντάχθηκε ο Δήμος Θερμαϊκού, κάτι που σημαίνει πως άμεσα θα «κατακλύσουν» την περιοχή, πάρα πολλά ποδήλατα τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους και μάλιστα εντελώς δωρεάν!

Η σχετική πράξη υπό τον τίτλο: “Αποδοχή ένταξης της πράξης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» με Κωδικό ΟΠΣ 5163963 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”, ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή και αυτό που απομένει, πλέον, είναι η υλοποίηση του προγράμματος.

Υπολογίζεται πως μέσα στο επόμενο εξάμηνο τα ποδήλατα θα έχουν φτάσει στον Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του θα τα διασπείρει στα δημοτικά διαμερίσματα.

Είναι αυτονόητο πως η μείωση της χρήσης αυτοκινήτου μόνο καλό θα κάνει και το πρόγραμμα αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να υιοθετήσουν την κουλτούρα του ποδηλάτου, ακολουθώντας τα πρότυπα μεγάλων πόλεων της Ευρώπης. Η μορφολογία του εδάφους στον Δήμο Θερμαϊκού είναι ιδανική για χρήση του συγκεκριμένου μεταφορικού μέσου και ο Δήμος φρόντισε, να γίνει ο πρώτος που θα ωθήσει με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο να δώσει μια ευκαιρία στο ποδήλατο με την ελπίδα πως θα ακολουθήσουν και άλλοι.

πηγή: bestcity.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.