Δήμος Θερμαϊκού: Επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ -Σχοινάς: «Δεν είναι ουτοπία το Τεχνολογικό Πάρκο»

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2022

Στον Δήμο Θερμαϊκού βρέθηκε ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς μαζί με τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου κ. Ευθυμιάδη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, στην οποία τους υποδέχθηκε και τους συνόδεψε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, οι δύο άνδρες παρατήρησαν την πρόοδο των εργασιών του Τεχνολογικού Πάρκου στην Περαία, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κ. Ευθυμιάδης βεβαίωσε ότι σε 2,5 χρόνια το Πάρκο θα λειτουργεί δίνοντας δουλειά σε 5000 ανθρώπους.

Στο δήμο Θερμαϊκού δημιουργούνται εξαιρετικές προϋποθέσεις οικονομικής ανάκαμψης και προόδου, όχι μόνο λόγω του THESS INTEC, αλλά και λόγω της δρομολόγησης επενδύσεων στην περιοχή, το ύψος των οποίων αναμένεται να φτάσει -συνολικά- στα 70 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε πρόσφατη ανάρτηση στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής. 

Δηλώσεις για την επίσκεψή του στην Περαία έκανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς:

«Με μεγάλη χαρά και κάποια συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ στον χώρο του Thess INTEC. Πριν από λίγα χρόνια αυτό το σχέδιο ήταν απλά μια ιδέα, μερικοί το έλεγαν και ουτοπική ιδέα. Σήμερα, όμως, προβάλλει ως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα γραφής αυτού του νέου πρότυπου ανάπτυξης για τη χώρα που το λέμε Ελλάδα 2.0. Είναι ένα σχέδιο που έχει να κάνει με τις προτεραιότητες της ανάκαμψης, της ψηφιακής μετάβασης στη χώρα, αλλά το φανταζόμαστε όχι απλά ως μια κοινότητα ερευνητική που θα αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ευρύτερα στην περιοχή και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το φανταζόμαστε και σαν ένα κόμβο κρίσιμο για να φέρει τις δεξιότητες που χρειάζεται η νέα οικονομία της γνώσης.

Χαίρομαι σήμερα που με την ευκαιρία της παρουσίας μου, για τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, βλέπω ότι το σχέδιο αφήνει πίσω του την εποχή του σχεδιασμού και μπαίνει πια στην εποχή της υλοποίησης με δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν σε λίγες ώρες.

Πρώτον, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με μεγάλη κοινοτική χρηματοδότηση. Θα είναι αυτό ένα από τα πιο εμβληματικά σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεύτερον, είναι ήδη γνωστό ότι υπάρχει ένα μνημόνιο συνεργασίας με την αντίστοιχη ισραηλινή Ζώνη Καινοτομίας, στο Μπερσεβά, μια από τις καλύτερες στον κόσμο, και καταλαβαίνετε τι σημασία έχει για τη Θεσσαλονίκη το Thess INTEC να πατάει με το ένα πόδι γερά στο Ταμείο Ανάκαμψης και με το άλλο πόδι σε μια από τις πιο επιτυχημένες παγκοσμίως Ζώνες Καινοτομίας.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.