Δήμος Καλαμαριάς: Πολιτική ήττα του δημάρχου στο θέμα των 4 ΑμεΑ

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2020

Πολιτική ήττα υπέστη χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης, στο θέμα της επαναπρόσληψης των τεσσάρων Ατόμων με Αναπηρία τα οποία απασχολούνταν έως τις 30 Νοεμβρίου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου (ΚΕΔΚΑ). 

Το θέμα ετέθη και πάλι χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, εκτός ημερήσιας διάταξης αλλά με πρωτοβουλία και των πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες ζητούσαν οι τέσσερις ΑμεΑ να παραμείνουν στις θέσεις τους και μετά τη λήξη της τετραετούς σύμβασης εργασίας, υπογράφοντας νέες συμβάσεις, αυτή τη φορά αορίστου χρόνου. 

Η διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς διαφωνούσε και έτσι χθες το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο. 

Εκεί οι πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης συνασπίστηκαν και, έχοντας την πλειοψηφία, πέρασαν απόφαση με την οποία ζητείται από την ΚΕΔΚΑ να άρει τη δική της απόφαση περί της μη ανανέωσης των συμβάσεων των τεσσάρων ΑμεΑ.  

Τον τελευταίο λόγο έχει βεβαίως το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΑ στο οποίο η διοίκηση του κ. Δαρδαμανέλη διαθέτει πλειοψηφία, αλλά, η πολιτική βαρύτητα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου είναι μεγάλη και καθόλου εύκολο να την προσπεράσει ο δήμαρχος, επιμένοντας να αγνοεί τους πάντες, ακόμη και τις θετικές εισηγήσεις των προϊσταμένων των υπηρεσιών στις οποίες απασχολούνταν τα τέσσερα Ατομα με Αναπηρία.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.