Δημήτρης Σίσκος: Χρονιά προσαρμογής

Metrosport Team17 Σεπτεμβρίου 2021

Αντίστροφη μέτρηση για τα παιχνίδια του κυπέλλου τα οποία τελικά θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα. 

Οι ομάδες καλούνται να ακολουθήσουν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο, με τα rapid test 48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων για τους ποδοσφαιριστές που είναι δεν εμβολιασμένοι. 

Αν προσθέσουμε τον φόβο λόγω του κορωνοιού αλλά και τα διοικητικά προβλήματα, ήταν οι λόγοι που πάνω από είκοσι ομάδες αποφάσισαν φέτος να μην πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα. 

Για τα θέματα αυτά ο πρόεδρος της επιτροπής Πρωταθλημάτων Δημήτρης Σίσκος  στην εφημερίδα Metrosport τόνισε: «Μέχρι τώρα έχουμε αλλάξει πέντε φορές το σκεπτικό μας για τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων αλλά και την συγκρότηση των ομίλων και αυτό γιατί, η μη κάθοδος μιας ομάδας αλλάζει τα δεδομένα. Δεν είναι δυνατόν οι λίγοι να προσδιορίζουν την ζωή των πολλών και να τους παρακαλούμε κάθε μέρα για να μας πουν τι θα κάνουν. Είναι άδικο για αυτούς που έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους».

 Για τη φετινή χρονιά επισήμανε:

 «Θα είναι μια χρονιά προσαρμογής. Εχουμε τα χρόνια να κάνουμε ανταγωνιστικά τα Πρωταθλήματα. Πρέπει η φετινή χρονιά να είναι η επανέναρξη της χαράς, με αλλαγή ψυχολογίας και να ξαναβρούμε τα χαμένα μας σαββατοκύριακα. Πρέπει όλοι οι συντελεστές των αγώνων να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».

 Σχετικά με την Α1 (συνολικά θα έχει 16 ομάδες) και τις υπόλοιπες κατηγορίες τόνισε:

 «Θέλουμε σε όλες τις κατηγορίες να υπάρχει το ίδιο σύστημα πλέι οφ και πλέι άουτ. Να πω ότι θα είναι ευχάριστη έκπληξη ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν ανά κατηγορία».

 Ειδικότερα για την Α1 τόνισε:

 «Εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε σε δύο ομίλους ώστε να μην έχουμε Τετάρτες».

 Σχετικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο είπε:

 «Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παρατηρήθηκε στα φιλικά παιχνίδια να μπαίνουν στα γήπεδα γνωστοί αντιεμβολιαστές. Αν μας κλείσουν δεν θα φταίει η ΓΓΑ και η Ενωση αλλά εμείς οι ίδιοι που δεν εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

 Πάνω από είκοσι ομάδες δεν θα κατέβουν στα πρωταθλήματα και ο Δημήτρης Σίσκος τόνισε: 

«Οι μισές από αυτές δεν κατεβαίνουν λόγω του κορωνοιού. Το ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει. Είδαμε τις ομάδες μας στη σούπερ λιγκ να παίζουν με μόνο ξένους. Που είναι οι υποδομές; Αλλά και για εμάς να πω ότι φταίμε που δεν επιμείναμε για να έχουν οι ομάδες πιτσιρικάδες και αυτό γιατί, συγκεκριμένες ομάδες της περιφέρειας δεν έχουν. Πλέον από την επόμενη χρονιά θα παίζουν οι ομάδες στην Α1, μόνο αν τηρούν κάποιες προϋποθέσεις, δηλαδή αν έχουν υποδομές, με εξαίρεση π.χ. ομάδες χωριών που έχουν κάτω από 300 κατοίκους».

 Για το θέμα της απόσυρσης ομάδων από τα Πρωταθλήματα ο Δημήτρης Σίσκος συμπλήρωσε:

 «Ο έντονος πρωταθλητισμός κάθε χρόνο σκοτώνει και μάλιστα αυτές οι ομάδες δεν κοιτάζουν καν τις υποδομές. Είμαστε η Ενωση με το πιο γερασμένο παραγοντικό ιστό. Βλέπουμε πάντα τους ίδιους και τους ίδιους να ασχολούνται. Ελπίζουμε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και περισσότερα νέα άτομα να ασχοληθούν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το που πάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

 Για το κομμάτι των διαιτητών επισήμανε:

 « Αν δεν μοιράσουμε τα παιχνίδια Σάββατο απόγευμα, Κυριακή πρωί, Κυριακή απόγευμα, θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Θα μας παίρνουν τους διαιτητές στις εθνικές κατηγορίες και θα μένουμε με αυτούς που έχουμε»

 Για το θέμα με τους γιατρούς αγώνων τόνισε:

 «Σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια ο αριθμός των γιατρών που ήταν διαθέσιμοι είναι λιγότερος από όσους χρειαζόμαστε, για αυτό απευθυνθήκαμε στο ΕΚΑΒ και σε συνεργασία μαζί του θα έχουμε στη διάθεση μας ικανό αριθμό διασωστών που θα είναι πιστοποιημένοι και για χρήση απινιδωτών για να καλύψουμε όλο εύρος των αγώνων σε ανδρικά και παιδικά χωρίς προβλήματα»

 Η συζήτηση με τον Δημήτρη Σίσκο έγινε πριν το δ.σ. της Τετάρτης όπου και συζητήθηκε το θέμα με τις επανεκδώσεις των δελτίων των ποδοσφαιριστών και την ενδεχόμενη αναβολή των αγώνων κάτι που έγινε τελικά και μετατέθηκε η έναρξη των αγώνων κυπέλλου κατά μία εβδομάδα

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.