Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Η Τσέλσι, ο Αμπράμοβιτς και ο Τζόλης με τον Γιαννούλη

Χάρης Εμμανουηλίδης21 Μαρτίου 2022

Τα όσα λαμβάνουν χώρα στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία έχουν άμεση επίδραση και στον χώρο του ποδοσφαίρου, με την Τσέλσι να αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα μίας συνθήκης που καλείται να ανταποκριθεί σε κάτι άγνωστο καθώς τόσο το κλαμπ όσο και ο ιδιοκτήτης του, Ρομάν Αμπράμοβιτς, δέχονται μία σειρά από κυρώσεις.

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα όσα συμβαίνουν στο Νησί, είναι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ο οποίος από τη στιγμή που άφησε τα γάντια του τερματοφύλακα στην άκρη έχει αναλάβει χρέη προπονητή τερματοφυλάκων στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε στην Αγγλία, την Χάρτλπουλ, η οποία βρίσκεται στην 4η κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο «Dimi» μίλησε για το πως επηρεάζει η Τσέλσι το αγγλικό ποδόσφαιρο, την επιρροή που έχει στο κλαμπ ο Ρώσος επιχειρηματίας ενώ ο ίδιος δεν παρέλειψε να μας μιλήσει για τα πεπραγμένα των δύο Ελλήνων ποδοσφαιριστών, Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη που αγωνίζονται στη Νόριτς.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metrosport.gr:

  • · Πως περνάς στο Νησί αυτό το διάστημα;

«Προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος στην Αγγλία, το απολαμβάνω, είναι η εμπειρία που θέλω, για το βήμα παραπάνω. Πλέον είμαι προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα, την Χάρτπουλ. Από εκεί και πέρα θέλω δοκιμάσω και σας πρώτος προπονητής και με την εμπειρία που θα αποκτήσω».

  • · Δημήτρη, πως ζεις στην Αγγλία τα όσα συμβαίνουν με την Τσέλσι;

«Η Τσέλσι έχει καλό προπονητή και προσπαθεί να μείνει εκτός από όλα αυτά που συμβαίνουν σε διοικητικό επίπεδο, είναι κάτι το οποίο επηρεάζει τους οπαδούς που δεν μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια και υπάρχουν περιορισμοί στην προσέλευση τους στο γήπεδο, ενώ πιστεύω ότι με τα όσα συμβαίνουν γύρω από την ομάδα νιώθω ότι ο κόσμος συσπειρώνεται».

  • Οι υπόλοιπες ομάδες πως αντιμετωπίζουν την υπάρχουσα κατάσταση;

«Αυτό που συμβαίνει με την Τσέλσι φαίνεται πως δεν έχει κάνει και τις άλλες ομάδες να στηρίζουν τους «Μπλε» καθώς οι περισσότεροι δήλωσαν ότι συμπαραστέκονται στην ομάδα του Λονδίνου, ότι είναι ακραία τα μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος της και σημειώνουν πως μέσα από αυτό είναι πιο κοντά οι οπαδοί. Πιστεύω πως οι εξελίξεις που θα τρέξουν δεν θα επηρεάσουν την παγκόσμια εικόνα, καθώς πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα που είναι και πολύ οργανωμένη».


  • Είναι τόσο ισχυρό το δέσιμο του συλλόγου με τον Αμπράμοβιτς;

«Είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα, ωστόσο μένει να φανεί ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του συλλόγου και πως μπορεί η διάδοχη κατάσταση να συνεχίσει αυτό το έργο γιατί ο Αμπράμοβιτς είχε πάρει τίτλους με την ομάδα και την έχει στηρίξει…»

  • · Τα όσα συμβαίνουν με τις δηλώσεις συσπείρωσης από τον Τούχελ και τον Χάβερτς, είναι πιο πολύ για την ενότητα της ομάδας;

«Σε αυτό το επίπεδο, δεν θα χρειαστεί η Τσέλσι να πληρώσει κανείς από πάνω, δεν στηριζόταν από τα εισιτήρια, είναι δηλώσεις συσπείρωσης από τους παίκτες, δείχνουν πως είναι μαζί απέναντι σε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν».


  • Έχεις την ευκαιρία να παρακολουθείς από όσο πιο κοντά είναι αυτό εφικτό δύο Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στην Πρέμιερ, τον Χρήστο Τζόλη

«Είναι σε δύσκολη κατάσταση, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μία ομάδα «ασανσέρ», νομίζω ότι η επόμενη χρονιά θα τους βοηθήσει να πάρουν παιχνίδια και να είναι πιο έτοιμοι για τη συνέχεια, αν θα θελήσουν να μείνουν, υπάρχουν πολλές παράμετροι. Σε περίπτωση που το παραμείνουν στο Νησί θα κερδίσουν πολλά σε επίπεδο εμπειρίας. Ο Γιαννούλης είναι πιο τυχερός που έπαιξε το πρώτο του χρονικό διάστημα σε μία χαμηλότερη κατηγορία και αυτό τον βοήθησε πολύ περισσότερο στην προσαρμογή του αλλά είναι άλλο πράγμα να είσαι εκεί και άλλο σε μία ομάδα που ως επι το πλείστων χάνει παιχνίδια, παίζει ρόλο σε αυτό και στην ψυχολογία του παίκτη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.