Δημητριάδης: Μείωση 20% των ρύπων στη Θεσσαλονίκη, να τηρούμε τα μέτρα

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σωκράτης Δημητριάδης:

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης μίλησε για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη λόγω του lockdown.

Παράλληλα έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού ώστε να επιστρέψει η Θεσσαλονίκη στους κανονικούς της ρυθμούς.

Μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Δημητριάδης δήλωσε:

Για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη: «Σιγά σιγά φτάνουμε στα επίπεδα του πρώτου lockdown. Τώρα με το κρύο που έρχεται θα έχουμε καθαρότερο αέρα να αναπνέουμε. Αξίζει να το προσέχουμε διότι πρέπει να καταλάβουμε ότι η μετακίνηση μέσα σε μία πόλη είναι καλύτερη με ένα πιο οικολογικό μέσο όπως το ποδήλατο και το ηλεκτρικό πατίνι. Πήραμε 50 λεωφορεία. Έχει δώσει μεγάλο βάρος η πολιτεία, πλέον κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός λεωφορείων. Πρέπει να το παίρνουμε με πολύ μεγάλη προσοχή λόγω της πανδημίας.

Η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος έχει εξαιρετικό προσωπικό επιστήμονες που ασχολούνται με μετρήσεις στη θάλασσα, στον αέρα, εκτός από το πράσινο κατά αδέσποτα ζώα. Μπορεί κάποιος στην ιστοσελίδα του δήμου να δει τις μετρήσεις και να δει ότι έχει μείωση 20% των ρύπων και θεωρώ θα φτάσει και στο 40% με το κρύο. Θα περάσουμε τις γιορτές όχι όπως θα θέλαμε αλλά σε ένα καθαρότερο περιβάλλον».

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό: «Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη έχει δυο πρωτιές. Το πρώτο κρούσμα και η πρώτη μεγάλη πόλη που ξέφυγε. Υπήρξε χαλαρότητα ότι δεν είναι κάτι δύσκολο, ότι θα περάσει πιο εύκολα από την πρώτη φορά και δείτε τι έγινε. Είχα κι έχω δικούς μου ανθρώπους που κολλήσανε, έχασα φίλους. Πρέπει να είμαστε σε διαρκή συναγερμό, να μην αφήσουμε τα μέτρα προστασίας. Έτυχα σε κρούσμα με κορωνοϊό με άλλα τέσσερα άτομα. Όλοι φορούσαμε μάσκες, οι τρεις μας δεν κολλήσαμε, αλλά μια κυρία που την κατέβασε κόλλησε. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και όλα θα πάνε καλά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.